Dacă le ai în casă, aruncă-le! 8 lucruri din gospodărie care îți aduc ghinion

Vesela crăpată sau ciobită aduce ghinion şi amar în casă / Foto: Pixabay
Vesela crăpată sau ciobită aduce ghinion şi amar în casă / Foto: Pixabay

Lumea superstiţiilor şi a crediţelor populare e plină de mister şi e imediat, lângă noi, în viaţa de zi cu zi. Din bătrâni se zice că dacă încă mai ţii vechituri sau veselă ciobită în casă ai face bine să scapi de ele cât mai repede pentru că...aduc ghinion, necazuri şi supărări.

Dacă ți se pare că în ultima vreme nu prea ai avut noroc şi nici prea grozav nu ţi-a mers, poate că e timpul să te debarasezi de aceste 8 lucruri pe care sigur le ai în casă:

Sticlele şi borcanele goale

Borcanele goale atrag pustietatea, sărăcia și necazul. Nepalezii consideră că orice vas gol din casă soarbe psihicul și personalitatea gazdelor, lăsându-le într-o stare emoțională vegetativă. Ele sunt un simbol al sărăciei, al nimicului și al singurătăţii și nu au ce căuta în casa ta. Sfatul nostru este să calculezi precis de câte borcane vei avea nevoie la toamnă când pui murăturile şi zacusca și să scapi de borcanele în plus.

Lumânările consumate

Focul arde energia negativă a casei. Prin urmare, lumânările sunt mereu binevenite. Dar dacă le păstrezi pe jumătate consumate, energia nu dispare nicăieri, ci din contra, se concentrează într-un singur loc și capătă o nouă dimensiune. Scapă de ele, pentru că arată urât din punct de vedere estetic și nu trăim nici în perioada când fiecare capăt de lumânare contează.

Vesela crăpată sau ciobită

Vasele crăpate nu doar că te pun într-o lumină prostă în faţa musafirilor dar pot duce şi la consecințe neprevăzute. Chinezii considerau că vasele crăpate sunt consumatoare de energie și atrag sărăcia în casă. Indienii credeau că vasele sparte distrug familia, iar slavii că sunt purtătoare de ghinion.

Mătura murdară

Mătura trebuie să fie curată și să stea într-un colț curat. Ea are o încărcătură simbolică puternică și răspunde de prosperitatea în casă. Măturând gunoiul, mături și relele. Iar dacă lași mătura plină de murdărie în colțul casei, relele se adună și mai adânc în sufletul tău.

Gunoiul

Gunoiul trebuie aruncat oricum. Dar contează și momentul când îl arunci. Nu arunca gunoiul după asfințit. Altfel vei avea certuri şi scandal în casă. Cel puţin aşa zic bătrânii. Dacă nu ai reușit să arunci gunoiul până la apus, aruncă-l mâine dimineață, fiindcă odată cu gunoiul poți să arunci și bunăstarea din casa ta.

Oglinda spartă

În feng shui, oglinda întotdeauna este întreagă. Şi în tradiția populară românească o oglindă spartă nu duce la nimic bun. Conform credințelor antice, o oglinda este un conductor puternic de energie și orice fisură denaturează energia pozitivă și o transformă în energie negativă, ce e direcționată spre omul care se reflectă în ea.

Florile ofilite

Știm că e greu să te desparți de flori, chiar şi au pălit şi nu mai sunt proaspete ca atunci când abia au fost culese. Dar de ce să le păstrezi în casă până încep să miroasă urât? Profită de frumusețea florilor timp de câteva zile cât sunt frumoase, dar aruncă-le imediat ce vezi că-şi pierd prospeţimea. Florile ofilite te usucă emoțional și aduc numai pagubă, zic nu doar bunicile noastre dar şi experţii în feng shui.

Hainele altora

În multe culturi se consideră că îmbrăcămintea se imprimă cu energia unei persoane, cu tot cu amarul, ghinionul și trăsăturile de caracter mai puţin plăcute. Dacă totuşi îţi place să porţi haine de la second hand, atunci ţine-le laolaltă cu lucrurile tale în primele 24 de ore de când le-ai cumpărat. Astfel, vor împrumuta din energia lor şi vei fi protejat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel