CUTREMUR de peste 7 grade în California - video

cutremur
cutremur

Un cutremur major s-a produs, vineri seară, în statul american California.

UPDATE: Un seism cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Californiei vineri seară, la ora locală 20.20 (03.20 GMT), provocând avarii unor clădiri, incendii şi rănirea uşoară a câtorva persoane, seismul fiind de opt ori mai puternic decât cel care a zguduit aceeaşi regiuni cu o zi în urmă, au precizat oficialii, potrivit Reuters. Cutremurul a avut loc în apropierea oraşului Ridgecrest, la marginea Parcului Naţional Death Valley, la o distanţă de 202 kilometri de Los Angeles, potrivit institutul american de geofizică USGS.

'Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem', a declarat telefonic pentru Reuters primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden. Alţi oficiali au declarat că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor materiale sau a persoanelor rănite, dar că nu au fost raportate victime până la ora transmiterii acestor informaţii.

--- 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în California. Seismul a avut loc vineri la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, în zona Văii Searles, în apropierea orașului Ridgecrest din statul american California. Vestea bună este că nu sunt victime, nici pagube însemnate.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de orașul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield și la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC).

A fost resimțit în Las Vegas, dar și în nordul Mexicului. Acest cutremur vine după ce, cu o zi în urmă, zona a fost lovită de un seism de 6,4 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel