EXCLUSIV  CUTREMUR 28 octombrie 2018. La ce etaj e bine să stai

Scutaru Cristina / 28 oct 2018 / 06:28 Salveaza PDF Comentarii
Bloc
Descriere foto: Bloc

CUTREMUR 28 octombrie 2018. Cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 - 28 octombrie 2018, a ridicat o întrebare: la ce etaj ar trebui să locuim pentru a fi în siguranță?

CUTREMUR 28 octombrie 2018. Senatorul Marius Marinescu, inginer constructor, a explicat pentru DC News că ar trebui să vorbim despre consolidarea clădirilor.

CUTREMUR 28 octombrie 2018. Conform datelor din acest moment, referitoare la expertizarea clădirilor neconsolidate, în cazul unui cutremur puternic, doar cei care locuiesc la ultimul etaj mai au o șansă de supraviețuire.

CUTREMUR 28 octombrie 2018. "În cazul unui cutremur major, doar locatarii ultimului etaj au șanse de supraviețuire. De regulă, în astfel de situații, cedează structura de rezistență pe verticală, iar planșeele cad unul peste altul. În consecință, supraviețuiesc numai cei aflați la etajul superior al clădirii. Am constatat ceea ce v-am spus atunci când am participat la acțiunile de salvare a sinistraților în urma marelui cutremur din martie 1977. (...) Singura soluție care face diferența între viață și moarte este consolidarea clădirilor vulnerabile”, a zis Marius Marinescu pentru DC News.

VEZI ȘI: Radulian: Când se va produce MARELE CUTREMUR

 

 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22