Curtea Supremă a SUA, lovitură pentru administrația Trump

Curtea Supremă de Justiţie din SUA a dispus menţinerea interdicţiilor impuse de preşedintele Donald Trump la venirea refugiaţilor, până la o viitoare decizie a unei instanţe federale.

Instanţa supremă a decis miercuri, cu şase voturi pentru şi trei împotrivă, că autorităţile americane trebuie să le acorde vize cetăţenilor din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen care au bunici, veri sau alte rude apropiate în Statele Unite.

În schimb, Curtea Supremă a respins o decizie judiciară inferioară care ar fi anulat ordonanţa executivă de suspendare a venirii refugiaţilor în Statele Unite.

Practic, ordonanţa preşedintelui Donald Trump de blocare a acceptării refugiaţilor este în vigoare până când situaţia va fi analizată de un tribunal federal din San Francisco, relatează cotidianul The Washington Post şi agenţia Bloomberg.

Curtea Supremă de Justiţie va analiza în octombrie argumentele generale pentru instituirea măsurilor antiimigraţie.

Pe 26 iunie, Curtea Supremă de Justiţie a stabilit că măsurile antiimigraţie adoptate de preşedintele Donald Trump vor intra în vigoare imediat, urmând să fie valabile cel mult 120 de zile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel