Cupa Mondială 2018, asemănare periculoasă. Hillerin: Suntem o Crimee mai continentală

Mihai Ciobanu / 16 iun 2018 / 21:16 Salveaza PDF Comentarii
crimeea
crimeea

Jurnalistul Patrick André de Hillerin face o paralelă între Cupa Mondială - Rusia 2018 şi Olimpiada de la Berlin din 1936.

Jurnalistul Patrick André de Hillerin face o paralelă între Campionatul Mondial de Fotbal - Rusia 2018 şi Olimpiada de la Berlin din anul 1936, întrebându-se dacă nu cumva istoria se repetă, atunci când vine vorba despre actualul lider al Rusiei, Vladimir Putin, pus în oglindă cu Hitler. 

"În 1936, când a avut loc Olimpiada din Berlinul lui Hitler, acesta încă nu anexase vreo țară, nu pornise al doilea război mondial, dar își afirmase, deja, rasismul și cam omorâse orice opoziție internă. Lumea știa cine e Hitler, dar nu bănuia ce avea să urmeze. O subțire scuză pentru salutul nazist executat de multe echipa naționale participante la Olimpiada aia.

În 2018, când are loc Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, știm deja, de mulți ani, cine e Putin.
Știm, de exemplu, că acum câțiva ani a anexat Crimea. Știm că i se fâlfâie de democrație, știm că în regimurile lui au fost asasinați ziariști și activiști pentru democrație și pentru drepturile omului. Știm, nu avem dubii, am expulzat diplomați ruși pentru că se presupune că și-au otrăvit un spion", apreciază Patrick André de Hillerin, într-un mesaj transmis pe pagina sa de socializare.

"Acceptăm senini ideea boicotării produselor franțuzești pentru un căcat de caricatură. Dar nici măcar nu ne gândim că am putea boicota o mega-afacere de miliarde de euro pentru că Putin a anexat, fără a avea dreptul, o parte a unei alte țări.
Sunt bani mulți la mijloc, nu? Ar fi păcat să piardă FIFA, să piardă sponsorii, să...
Vă dați seama că, dacă rușilor începe să le placă foarte tare România, până la dorința de a o avea, nu interesează pe nimeni? Suntem o Crimee mai continentală, dar, fuck, dacă ies bani pe parte ailaltă, de ce să ne agităm?", se întreabă Patrick André de Hillerin.
Dacă Occidentul avea ***, chiar boicota acest campionat mondial. Dar n-are. Că e pe bani (nu foarte mulți, totuși) și pe voturi", conchide Patrick André de Hillerin. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27