Cum verifici când expiră produsele de make-up. Termenul de la producție, diferit de termenul de valabilitate de la deschidere

foto pixabay: Cum verifici când expiră produsele de make-up
foto pixabay: Cum verifici când expiră produsele de make-up

Produsele cosmetice nu expiră doar la 6, 12, 24 luni de la deschidere, dar și la un anumit termen de la producție. 

Astfel, dacă vrei să afli dacă produsele cosmetice pe care le ai au expirat sau când urmează să expire, poți verifica simplu, prin introducerea unui cod pe care-l găsești pe ambalajul produsului. 

În primul rând, produsul de make up expiră în termenul scris pe etichetă: unele expiră la 6 luni de la deschidere (precum mascara), altele la 12 luni (aici se încadrează majoritatea produselor de font de ten), iar altele la 24 de luni (precum fardurile). Exemplele date sunt generale, dar fiecare companie producătoare are propriile termene înscrise pe etichetă.

Însă, dacă se întâmplă să fi cumpărat un produs de make up mai vechi, acesta expiră în funcție de codul de pe etichetă, nu la 6, 12, 24 de luni de la deschidere. În general, sunt aproximativ 36 de luni de la producție. Multe produse de make-up sunt vândute la preț redus cu câteva luni înainte de expirare, iar, în acest context, e bine să le verifici și codul. 

Pentru a verifica termenul produselor de make-up, sunt anumite site-uri, unde introduci firma și codul și-ți generează automat termenul de valabilitate, precum checkcosmetic.net sau checkfresh.com. Astfel, vei afla când a fost fabricat produsul cosmetic, dar și câți ani/câte luni îl mai poți folosi în siguranță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel