Cum să îți păstrezi în siguranță BANII de sărbători. Atenție la HOȚII de buzunare

Polițiștii recomandă tuturor o atenție sporită la bunurile personale, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Hoții de buzunare v-ar putea lăsa fără bani. 

În perioada sărbătorilor de iarnă, hoţii din buzunare profită de aglomeraţia creată şi acţionează de obicei în mijloace de transport în comun sau în pieţe, gări, hypermarketuri şi îşi aleg victimele dintre persoanele neatente, preocupate, fiind preferate femeile sau persoanele în vârstă.

Hoţii care fură din buzunare acţionează în locuri aglomerate, unde pot fi în imediata apropiere a oamenilor fără să fie observaţi sau să atragă atenţia. Deseori, aceştia operează în grupuri şi folosesc tehnici de distragere a atenţiei pentru a săvârşi furtul.

Pentru a evita să deveniţi victimele unor astfel de infractori, polițiștii vă recomandă:

- Dacă aveţi bani asupra dumneavoastră, tineţi-i într-un loc greu accesibil.

- Evitaţi să ţineţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

- Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

- Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

- Nu aşezaţi portofelul niciodată în genţi sau sacoşe deasupra cumpărăturilor şi nu vă lăsaţi direcţionaţi spre locuri retrase pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea.

- Atunci când staţi pe scaun într-un mijloc de transport în comun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre culoar sau spre vecinul de scaun. O geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia celor care vor să vă deposedeze de banii pe care îi aveţi asupra dvs.

Atenție și în localurile publice

- În restaurante sau în baruri nu lăsaţi niciodată geanta agăţată pe partea din spate a scaunului.

- Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.

- În cazul în care trebuie să utilizaţi un bancomat, încercaţi să faceţi acest lucru pe timpul zilei şi nu noaptea. Dacă aveţi posibilitatea, folosiţi un bancomat aflat în incinta unei unităţi bancare.

- Poziţionaţi-vă cât mai aproape de bancomat şi acoperiţi tastatura cu mâna liberă astfel încât nimeni să nu poată vedea codul PIN.

- Dacă cineva se află prea aproape de dvs. sau încearcă să vă distragă atenţia, anulaţi tranzacţia şi plecaţi. Când observaţi ceva neobişnuit în modul de funcţionare al bancomatului, anunţaţi imediat banca !

- După ce aţi scos banii, nu îi ţineţi la vedere. Puneţi-i imediat în geantă, portofel sau buzunar, departe de privirile unor persoane indiscrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel