Cum să cureți și să albești o pernă îngălbenită? Doar gospodinele cu experiență știu secretul

Cum să cureți și să albești o pernă îngălbenită. Doar gospodinele cu experiență știu secretul. Sursa foto: freepik.com
Cum să cureți și să albești o pernă îngălbenită. Doar gospodinele cu experiență știu secretul. Sursa foto: freepik.com

Pernele se murdăresc atât de repede de la transpirație, salivă, reziduuri cosmetice, sebum, mătreață. În din urmă, se acoperă cu pete galbene și inestetice. 

Să nu mai vorbim despre mirosurile neplăcute care se instalează în perne. Cum să redai pernelor  prospețime și culoarea albă imaculată? Dar câteva metode naturale le vor reda strălucirea.  

Pernele se îngălbenesc din cauza transpirației și a salivei, secretate în timpul somnului. Perna absoarbe imediat lichidele și, în timp, țesătura se îngălbenește. Și asta se întâmplă și atunci când  perna este protejată de o fața de pernă.

Nu mai arunca șervețele umede în toaletă: iată de ce!

Dormitul cu părul murdar este o altă cauză frecventă a formării petelor galbene. La fel se întâmplă și cu tenul prost curățat: reziduurile de machiaj pot face ravagii pe pernă.  

Cum să albești pernele îngălbenite în mașina de spălat?

După cum am spus, este dificil să scapi de aceste pete galbene de pe perne. Mai întâi verifică eticheta de pe pernă, pentru a te asigura că poate fi curățată în mașina de spălat.  Pune perna în mașina de spălat. Toarnă o jumătate de pahar de bicarbonat în cuva mașinii de spălat. Apoi toarnă  o cantitate mică de detergent blând și ¼ de cană de peroxid de hidrogen în dozatorul de lichid al mașinii de spălat.

Bureții vechi de vase pot proteja plantele de interior. Iată ce trebuie să faci

Adaugă 1/2 cană de oțet alb în loc de balsam. Pentru a aduce o atingere parfumată și a camufla mirosul puternic de oțet, îl poți îmbina cu câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau lavandă.

Setează un program delicat, precum cel pentru țesături de lână. După ciclul de spălare, lasă ușa deschisă pentru a ventila corespunzător tamburul și pentru a evita consecințele dăunătoare ale umidității.

 

Cum să cureți o față de pernă îngălbenită?

 

Desigur, fenomenul petelor galbene nu cruță nici fețele de pernă. Dar poți albi cu ușurință fețele de pernă. Pentru aceasta, le poți înmuia într-o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet (sau înălbitor). De asemenea, le poți spăla cu un detergent de haine care conține enzime adecvate pentru a îndepărta petele galbene.

Cel mai simplu mod de a curăța scurgerea de blocaje: trucul funcționează în 10 minute

 

Cum să îndepărtezi petele de transpirație de pe pernă? Iată 3 remedii casnice  

 

Cu suc de lămâie. Lămâia este un agent de curățare remarcabil, cu un potențial extraordinar de albire și strălucire. Pentru a reda strălucirea pernei și pentru a elimina petele galbene, stoarce sucul de la 5 lămâi într-o oală cu apă călduță. Apoi înmoaie fețele de pernă. După o oră, scoate-le din apă și pune-le la uscat.

Cu oțet alb. Oțetul alb este apreciat și pentru proprietățile sale de albire, dezinfectare și îndepărtare a petelor. Va trata rapid petele galbene și va reda pernelor aspectul lor original. În mod ideal, ar trebui să fie combinat cu suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Înmoaie perna într-un lighean cu apă clocotită și toarnă oțet. Se lasă să acționeze cel puțin o oră, apoi se spală în mașina de spălat.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Oprește energiile negative și scapă de necazuri

Cu bicarbonat de sodiu. Această pudră versatilă va albi rapid pernele. Amestecă bicarbonatul de apă până obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe pete. Freacă ușor și lasă să acționeze aproximativ 2 ore. După acest timp, îndepărtează reziduurile din pastă și scutură bine pernele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel