Cum s-a sinucis jurnalistul Octavian Butuza

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, vineri, presei ce a dus la decesul jurnalistului Octavian Butuza, produs în urmă cu aproape 48 de ore. 

"În urma autopsiei, diagnosticul de deces a fost următorul: intoxicaţie cu substanţă necunoscută. S-au prelevat probe, s-au trimis la Cluj-Napoca la laboratorul de toxicologie, rezultatele vor veni peste puţin timp. În ultima parte a anului trecut, în ultimul trimestru, (Octavian Butuza-n.r.) a avut trei prezentări la UPU, acuzând stări de slăbiciune, ameţeală, iar ultima dată a vizitat spitalul în luna martie, pentru o consultaţie la cabinetul de reumatologie", a declarat Sorina Pintea.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida, a precizat că fostul jurnalist s-a prezentat în audienţă pentru a solicita o locuinţă socială şi a prezentat un dosar cu elemente legate de starea sa materială şi realizările profesionale ca publicist.

"Ştiu, era într-o situaţie destul dificilă (...), ne-am văzut în urmă cu două săptămâni, când mi-a adus un dosar în care erau cuprinse note despre situaţia sa materială şi o descriere generală a activităţii sale profesionale (...) era foarte necăjit. Pentru locuinţe sociale, avem înscrise pe liste peste 1.000 de persoane", a spus Noemi Vida.

Apropiaţii care nu au reuşit să-l contacteze au alertat poliţia care, ulterior, l-a descoperit decedat în maşina personală, parcată în apropierea unei biserici. Înaintea comiterii gestului, gazetarul a trimis o scrisoare prin mail mai multor redacţii locale în care explica situaţia disperată în care se află şi a lăsat un mesaj pe telefonul mobil, anunţând gestul său. Octavian Butuza (59 de ani) a debutat în presa scrisă, iar în anul 1993 a fost printre redactorii care au întemeiat primul ziar independent din Maramureş, 'Clipa'. O lungă perioadă de timp a activat în televiziunile locale ca şi realizator, dar şi ca prezentator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel