EXCLUSIV  Cum a trecut Masoneria din România prin pandemie. Radu Bălănescu: Îndrăznesc să spun acest lucru

Radu Bălănescu. Foto arhivă: Crişan Andreescu
Radu Bălănescu. Foto arhivă: Crişan Andreescu

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loje Naţionale din România, a vorbit despre efectele pe care le-a avut pandemia de coronavirus pentru ceea ce înseamnă Masonerie. 

"Evident că şi la nivelul organizaţiei noastre, atât din cel al Marii Loje Naţionale din România, cât şi la nivelul celorlalte Mari Loji Regulare din lume, pandemia a avut un efect puternic, cum s-a întâmplat, de altfel, în toate domeniile de activitate pe care, însă, îndrăznesc să spun că l-am trecut cu bine, sigur că, având nişte elemente de specificitate pentru fiecare ţară.  

Masoneria, în fiecare ţară, a trecut în felul ei peste ceea ce înseamnă pandemia Covid-19, care încă nu s-a terminat. Trebuie să fim realişti; nu putem spune că gata, lucrurile s-au terminat şi începem o viaţă absolut normală. Că ne apropiem de normalitate, asta este altceva, dar deocamdată încă trebuie să fim foarte atenţi şi să respectăm absolut tot ceea ce înseamnă măsuri de siguranţă din punct de vedere sanitar şi să respectăm tot ceea ce propun instituţiile abilitate.

Este o condiţie absolut necesară, fără de care, cu siguranţă, nu vom putea să trecem în totalitate peste această pandemie", a subliniat, într-un interviu acordat DC News, Marele Maestru Radu Bălănescu.

Radu Bălănescu: "Am ajuns la un rezultat foarte bun pentru toată lumea"

"Din punct de vedere masonic, faptul că a trebuit ca lumea să stea în casă, că s-a instituit stare de urgenţă, stare de alertă, a însemnat mult mai puţină comunicare. Şi cred că aici – ştie deja toată lumea, dar eu vreau să repet că, în ceea ce priveşte masoneria, este foarte importantă întâlnirea faţă în faţă a unui om cu ceilalţi din jurul său. Să poată să discute uitându-se în ochii celuilalt. Iată că, în aceste condiţii, lucrurile acestea nu s-au mai putut întâmpla şi sigur că de aici au fost generate o serie întreagă de dificultăţi, un număr mai mic de oameni care au putut veni spre masoneria regulară, ceea ce nu este un punct foarte bun, un număr redus de întâlniri – iarăşi nu este un lucru foarte bun şi atunci sigur că au trebuit căutate alte căi de comunicare.

Şi s-a ajuns la această comunicare online care la noi, în România, s-a promovat şi s-a propagat foarte bine, oamenii răspunzând cu mult entuziasm la tot ceea ce înseamnă acest lucru. Aici sigur că a trebuit să adaptăm puţin condiţiile pe care vechile noastre principii le impun, cu ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, dar îndrăznesc să spun că am ajuns la un rezultat foarte bun pentru toată lumea", a declarat, la DC News, Radu Bălănescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel