Cruciada Guvernului chinez pentru educarea elevilor să fie „mai bărbați”

Cruciada Guvernului chinez pentru educarea elevilor să fie „mai bărbați”
Cruciada Guvernului chinez pentru educarea elevilor să fie „mai bărbați”

Guvernul chinez consideră că tinerii din țară au devenit prea „feminini”.

Acest lucru a fost sugerat printr-un mesaj recent al Ministerului Educației din China. Declarația, postată pe site-ul ministerului, a fost numită sexistă de mulți utilizatori de internet, dar unii spun că celebritățile masculine chineze sunt parțial de vină. 

Textul recomandă angajarea ca profesori a sportivilor retrași și a persoanelor care vin din medii sportive. Asltfel, se dorește „dezvoltarea energică” a anumitor sporturi, cum ar fi fotbalul, cu scopul „cultivării masculinității la elevi”.

În mai anul trecut, un delegat al organismului consultativ de vârf al guvernului, Si Zefu, a declarat că mulți dintre tinerii din China au devenit „slabi, timizi și autodistructivi”. El a susținut că există o tendință în rândul tinerilor chinezi către „feminizare”, lucru care „va pune în mod inevitabil în pericol supraviețuirea și dezvoltarea națiunii chineze”, cu excepția cazului în care ar fi „gestionată eficient”. Oficialul a spus că mediul de acasă a fost parțial de vină, deoarece majoritatea copiilor chinezi sunt crescuți de mame sau bunici. Așadar, el a sugerat că școlile ar trebui să joace un rol mai mare în a se asigura că tinerii chinezi au o educație echilibrată.

Pe platforma de socializare Sina Weibo, comentariile internauților au arătat că vedetele masculine chineze sunt vinovate, în special cele cunoscute sub numele de „puțină carne proaspătă” (小 鲜肉). Aceasta este o sintagmă care se referă la tinerii chinezi care sunt văzuți ca fiind impecabili, bine îngrijiți și cu trăsături delicate. Trupa de muzică TF Boys și cântărețul chinez Lu Han se încadrează în această categorie, la fel ca multe vedete K-pop.

În acest context, președintele Xi a vorbit, în trecut, despre speranțele sale ca țara să devină o „superputere fotbalistică” până în 2050. Din acest motiv, vrea introducerea masivă a fotbalului în școli. 

Fenomenul „puțină carne proaspătă” rămâne un succes dovedit, dar tinerele vedete masculine sunt supuse unui control sporit și le este greu să fie altceva decât o matriță impecabilă. În ultimii ani, mass-media s-a străduit să permită tinerelor vedete masculine să apară pe ecranele chinezești cu tatuaje sau cercei, scrie BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel