Criză de pestă porcină în China. Cel mai mare producător de carne de porc din lume

China, cel mai mare producător de carne de porc din lume, a intrat în criză din cauza peste porcine. Virusul extrem de contagios s-a răspândit în toată țara. 

În zodiacul chinezesc, 2019 este anul porcului. În momentul de față, porcii au prea puțin de sărbătorit, scriu jurnaliștii de la The Economist. 

Pesta porcină africană, un virus extrem de contagios, s-a răspândit în toate provinciile din China.⁠ Țara este cel mai mare producător de carne de porc din lume și găzduiește jumătate din porcii de pe planetă. 

În ultimul an s-au raportat 149 de focare. Aproximativ 1,2 milioane de porci au fost distruși, conform statisticilor oficiale. Rapoartele neoficiale sugerează pierderi mult mai mari.

Deși pesta porcină africană nu este dăunătoare pentru om, ea omoară până la 90% din porci. Animalele infectate încetează să mănânce, fac hemoragie și mor, de multe ori într-o săptămână. Nu există niciun vaccin sau leac. Înainte de 2007, boala fusese eliminată din cea mai mare parte a lumii, cu excepția Africii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel