Cristian Tudor Popescu îl atacă pe Victor Rebengiuc: Ne spunea că suntem nişte primitivi lipsiţi de gust în raport cu străinii

victor-rebenciuc
victor-rebenciuc

Cristian Tudor Popescu a lansat un atac la adresa actorului Victor Rebengiuc, după ce pe jurnalist l-au deranjat cuvintele actorului, rostite după vizionarea unui film.

”Domnul Victor Rebengiuc este un actor foarte bun ca tehnică şi profesionalism. Tot respectul pentru modul în care înţelege să-şi facă meseria. Cu atât mai jenante mi se par aroganţele pe care crede nimerit să le facă, în afara scenei şi ecranului, în adresările sale către public”, scrie CTP într-un editorial.

Cristian Tudor Popescu a fost la vizionarea filmului ”Câinele japonez”, în regia lui Tudor Jurgiu. Jurnalistul spune că, la finalul filmului, Victor Rebengiuc a urcat pe scenă pentru a spune câteva cuvinte și a jignit audiența.

”Deci, una peste alta, un film nu lipsit de calităţi, pe care n-am regretat că l-am văzut; totuşi, parcă prea “cuminte”, prea “clasic” pentru un Tudor Jurgiu autor al “nervosului”, postmodernului, zgâlţâitorului scurt-metraj În acvariu.

Ce zice însă dl Rebengiuc, invitat fiind la final pe scena de la cinema Studio? “Am fost cu acest film la Festivalul de la San Sebastian, unde s-a bucurat de o primire mult mai bună decât acum. Poate pentru că acolo nu erau români, doar doi-trei într-o sală de 4-500 de personae. Îndemnaţi-i totuşi pe cei care au lăsat scaunele goale să meargă să vadă filmul”.

Am rămas buşbé. Sala nu era plină, dar nici goală nu era. Mulţi, puţini, eram acolo cei care veniserăm, după o zi de muncă, poate grea, să vedem şi să aplaudăm (ceea ce am şi făcut, cu căldură) filmul unui debutant care nici nu e gândit să rupă uşile la mall. Aveam însă, în viziunea d-lui Rebengiuc, două mari defecte: eram români şi nu destui.

Distinsul actor ne spunea nouă, celor prezenţi în sală pentru a onora actul artistic, că suntem nişte primitivi lipsiţi de gust în raport cu străinii şi că nu-i valoros cine nu e numeros”, a mai scris Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel