Crin Antonescu şi Victor Ponta dau asigurări că USL nu se rupe

crin antonescu victor ponta
crin antonescu victor ponta

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a explicat luni, referitor la eventuale neînţelegeri în interiorul Uniunii legate de PC, că acolo unde există viaţă există şi tensiune.

„Unde există viaţă, există tensiune, de pildă, iată, cum circulă sângele în corpul omenesc. Există tensiune, ea se şi măsoară cu aparate speciale. Nu există niciun fel de motiv pentru a pune la îndoială soliditatea acestei construcţii politice“, a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa liderilor Uniunii, la care a participat şi senatorul Dan Voiculescu, preşedinte fondator al PC.

Legat de faptul că Dan Voiculescu a plecat, însoţit de preşedintele PC, Daniel Constantin, mai repede din şedinţă, Crin Antonescu a susţinut că acest lucru a ţinut de agenda celor doi şi nicidecum de eventuale neînţelegeri.

El a adăugat că problema PC legată de viitoarea candidatură a primarului Cristian Popescu Piedone, precum şi de faptul că USL îl sprijină pe Sorin Oprescu la Primăria Capitalei a dispărut. Antonescu a subliniat că nimeni nu va fi exclus din USL şi că, din contră, se doreşte deschiderea formaţiunii către acei oameni care doresc să se alăture.

„Nimeni nu are de gând să elimine pe cineva din această construcţie, dimpotrivă este o construcţie deschisă oricărei forţe politice sau personalităţi publice onorabile care doreşte să construiască împreună cu noi, aşa cum am demonstrat-o cred, recent, şi prin parteneriatul cu Sorin Oprescu. (...) Anunţul pe care l-am făcut, eu şi domnul Ponta în conferinţa de la Parlament, cu Sorin Oprescu a fost formal, oficial. Între timp lucrurile s-au lămurit şi pentru Partidul Conservator care nu se mai zbate în dilema Oprescu-Piedone, date fiind clarificările primarului sectorului 4. Dar hotărârea anunţată atunci a avut un caracter formal“, a punctat Antonescu.

Despre desemnarea candidaturilor pentru Iaşi, liderul PSD, Victor Ponta, co-preşedinte al USL, a precizat şi el că lucrurile în Uniune sunt clare: PNL va desemna candidatul pentru Consiliul Judeţean, iar PSD pentru primărie. În ceea ce priveşte candidatura deputatului Tudor Ciuhodaru la Primăria Iaşiului, Victor Ponta a declarat că acesta „a discutat chestiunea asta cu domnul Emil Boc“. „Îi urez să fie sănătos. Am fost la Iaşi zilele trecute, USL va merge unită în alegeri, cu un candidat comun la CJ pe care îl va desemna PNL şi cu candidat la primărie domnul Nichita“, a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel