Crimeea: Un an de la anexarea peninsulei, aniversat în stradă la Moscova: "Vrem Polonia și Finlanda" - VIDEO

Foto: Mashable
Foto: Mashable

Peste 100.000 de ruși au aniversat miercuri un an de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. După ce a susținut un discurs despre "întoarcerea istorică" a Crimeei la Rusia, președintele Vladimir Putin a cântat imnul țării sale.

"Am înțeles că în cazul Crimeei nu a fost vorba doar de o bucată de teritoriu, oricâtă importanță strategică ar avea", a spus Putin. "E vorba despre milioane de ruși, compatrioții noștri, care aveau nevoie de ajutorul și susținerea noastră".

Într-un documentar mult așteptat, filmat de-a lungul a opt luni, președintele rus Vladimir Putin povestește cu mândrie cum a gestionat personal capturarea peninsulei Crimeea, arătând că Rusia era pregătită să facă uz de capacitățile sale nucleare dacă SUA și aliații ar fi intervenit militar în favoarea Ucrainei.

Filmul anexării Crimeei, relatat de Vladimir Putin

La marșul din Piața Roșie, denumit "Suntem împreună", mulțimea înfierbântată a cântat, dansat și scandat "Sevastopol! Crimeea! Rusia!" și "Glorie Rusiei!", în timp ce pe scenă s-au perindat artiști celebri ai țării.

Potrivit unui reportaj realizat de top.rbc.ru, după ce Putin și-a epuizat discursul, participanții la manifestație au strigat "Rusia! Rusia! Putin! Putin!. Câțiva dintre ei ar fi scandat "Ole-ole-ole! Crimeea este a noastră. Vrem Polonia și Finlanda".

În ziua când se împlinește un an de la asilimarea Crimeei, Putin și liderul regiunii separiste georgiene Osetia au semnat "Tratatul pentru Alianță și Integrare", despre care criticii cred că pavează drumul spre anexarea Osetiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel