Crimă din 1982, descoperită abia acum. Cum a ascuns un fermier cadavrul soției sale timp de aproape 40 de ani

Crimă din 1982, descoperită abia acum. Cum a ascuns un fermier cadavrul soției sale timp de aproape 40 de ani / Foto: Pixabay, de cottonbro
Crimă din 1982, descoperită abia acum. Cum a ascuns un fermier cadavrul soției sale timp de aproape 40 de ani / Foto: Pixabay, de cottonbro

O crimă comisă acum 40 de ani a fost descoperită abia acum.

Un fermier a fost acuzat că și-a ucis soția și i-a ascuns trupul timp de aproape 40 de ani, după ce aceasta a dispărut din casa ei din Worcestershire în 1982.

David Venables, în vârstă de 89 de ani, s-a prezentat Curții de Justiție din Worcestershirepe 13 iunie, unde este judecat pentru uciderea soției sale, Brenda Venables. Înainte de dispariția soției sale, instanța a aflat de la procurorul Michael Burrows QC că domnul Venables ar fi avut o aventură cu o femeie pe nume Lorraine Styles, scrie LADBible.

O poveste încâlcită

Styles ar fi avut grijă de mama lui Venables, iar instanța a aflat că aventura a început pentru prima dată „în jurul anului 1967”. În ciuda „îndoielilor” lui Styles cu privire la „sentimentele” domnului Venables pentru ea, care au dus la destrămarea aventurii, se presupune că ea s-a împăcat cu bărbatul cu câteva luni înainte ca soția lui să dispară. Styles a divorțat de soțul ei în 1970, în același an în care doamna Venables a descoperit că soțul ei avea o aventură. Domnul Venables i-ar fi spus lui Styles că va divorța de soția sa. Cu toate acestea, Styles a spus că „nu a menționat asta” când a adus-o în discuție.

Soția bărbatului a dispărut în 1982

La 4 mai 1982, domnul Venables și-a raportat soția dispărută la secția de poliție din Worcester. Ziarele au citat declarația domnului Venables care a spus că nu avea „cea mai vagă idee” unde se află soția lui. El a mai susținut că femeia suferea de depresie.

Aceste declarații i-au determinat pe unii oameni să presupună că doamna Venables s-a sinucis, în timp ce ancheta poliției abătuta pasul pe loc.

Unde a fost găsit cadavrul femeii

Cu toate acestea, în iulie 2019, rămășițele Brendei au fost găsite de muncitori într-o fosă septică izolată, nu departe de casa ei și a soțului ei. Descoperirea a fost făcută după ce nepotul domnului Venables a cumpărat terenul. Craniul doamnei Venables a fost recuperat și ea a fost identificată oficial prin teste ADN.

Domnul Venables, pe atunci în vârstă de 49 de ani, a fost că și-a ucis soția pentru că "îl oprea din drum", pentru a putea "relua aventura lui de lungă durată cu o altă femeie".

Procurorul Michael Burrows a declarat: "Procuratura spune că este de necrezut să presupunem că Brenda Venables și-a luat viața urcând în fosa septică și că a mutat cumva capacul greu și l-a pus la loc deasupra ei. Ferma în sine se află într-o locație îndepărtată, iar fosa septică se afla într-o zonă foarte retrasă".

Argumentele procurorului de caz

Procurorul a mai argumentat instanței următoarele: "Venables știa despre fosa septică aflată într-un loc retras și i-a oferit "ascunzătoarea perfectă". Asta a însemnat că nu a trebuit să călătorească și să riște să fie văzut făcând o călătorie suspectă în momentul dispariției femeii sau să riște să fie văzut aruncând corpul ei în altă parte. Și, desigur, chiar dacă cineva s-ar fi gândi să se uite în interiorul fosei septice, trupul ei ar fi fost ascuns vederii".

Burrows a adăugat, de asemenea, că acuzarea a considerat ca fiind "absurd" să sugereze că doamna Venables a fost "atacată de cineva din afara casei". Burrows a mai spus că Venables "a scăpat de crimă" timp de "aproape 40 de ani".

Domnul Venables a negat că și-a ucis soția între 2 și 5 mai 1982. În prezent, el este pe cauțiune. Procesul este în desfășurare și se preconizează că va dura șase săptămâni. Procurorii au prezentat deja mare parte din probele pe care le au în acest caz, iar după o analiză minuțioasă a dosarului, judecătorii vor lua o decizie în acest caz. Bărbatul riscă ani greu de pușcărie dacă va fi găsit vinovat de crimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel