Creşterea porcilor în gospodării după pestă. Daea, lămuriri

Porci
Porci

Petre Daea a declarat miercuri, la deschiderea târgului Toamna buzoiană, că se va continua sigur creşterea porcilor în gospodăriile oamenilor unde au fost sacrificaţi din cauza pestei porcine africane, interdicţiile în acest sens fiind valabile numai pe perioada prezenţei focarelor de boală. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri, la deschiderea târgului Toamna buzoiană, că se va continua sigur creşterea porcilor în gospodăriile oamenilor unde au fost sacrificaţi din cauza pestei porcine africane, interdicţiile în acest sens fiind valabile numai pe perioada prezenţei focarelor de boală. 

"Este exclusă această interdicţie, se va continua sigur creşterea porcului în gospodării (...) Virusul nu ne-a învins şi nu ne oprim aici. După ce trece acest val de boală, în condiţii evidente pe care trebuie să le respectăm, condiţii de securitate sanitar-veterinare care trebuie respectate, în aşa fel încât să nu mai avem un asemenea necaz", a declarat ministrul Agriculturii.

El a mai adăugat că nu poate "estima cât va dura valul", important fiind să se facă ceea ce trebuie pentru eradicarea virusului, "iar gospodăriile se vor popula imediat ce trece boala". 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel