Creatorul toaletei din aur furată sâmbătă de la Palatul Blenheim speră că hoţii au avut un scop nobil

Artistul italian Maurizio Cattelan, creatorul unui vas de toaletă din aur masiv care a fost furat sâmbătă de la o expoziţie de la Palatul Blenheim, sudul Angliei, a declarat că speră ca acest jaf să fi fost inspirat de o cauză nobilă, de tip "Robin Hood", relatează AFP duminică.

Toaleta realizată din aur de 18 karate, denumită "America", valorează câteva milioane de euro. Ea era de negăsit duminică după ce a fost furată cu o zi înainte din Palatul Blenheim, unde erau expuse opere ale artistului italian.

"Când am auzit prima dată vestea m-am gândit că este o glumă: cine este atât de prost să fure toalete? Am uitat pentru o clipă că este făcută din aur", a reacţionat Maurizio Cattelan într-un e-mail adresat New York Times.

Lucrarea este prezentată ca fiind o operă egalitaristă de către artistul iconoclast în vârstă de 58 de ani: "arta celor 1% (cele mai bogate persoane de pe planetă) destinată celorlalţi 99%".

"Sper să fie în continuare cazul. Vreau să rămân pozitiv şi să cred că acest jaf este un gen de acţiune inspirată de Robin Hood", un personaj fictiv care fura de la bogaţi pentru a da săracilor, a comentat el.

Directorul general al Palatului Blenheim, Dominic Hare, a declarat că valoarea toaletei este estimată la 5-6 milioane de dolari şi nu la un milion de lire sterline, aşa cum a scris presa britanică. Nu este exclus ca aceasta să fi fost furată pentru a fi topită.

Poliţia britanică a declarat duminică că face tot posibilul pentru localizarea toaletei, care făcea parte din expoziţia dedicată lui Maurizio Cattelan la Palatul Blenheim, ce va fi deschisă până pe 27 octombrie. Un bărbat de 66 de ani a fost arestat sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel