Urmărește emisiunea live


Cozmin Gușă: 'Realitatea TV, în pericol'. Discuție cu Dacian Cioloș

Presa din România se află într-o situație disperată, Realitatea TV fiind în pericol de a nu mai putea emite, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă la emisiunea "Realitatea Românescă", moderată de Octavian Hoandră.

El a precizat că într-o discuție cu Dacian Cioloș i-a sugerat să întărească transparența instituțională prin consolidarea mass-media, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

"La Realitatea, suntem într-un pericol de a nu mai funcționa. Mizele noastre nu au fost potrivite pentru cei care ne-au purtat de grijă. Realitatea este prima amenințată în condițiile în care oamenii ne aplaudă, dar nu au ce face, că trebuie să plătească abonamentul la TVR. Un sistem diabolic face ca măsurătorile de audiență în baza cărora se câștigă venituri din publicitate să fie pervertit. Oamenii ne urmăresc nu doar în case, unde se măsoară audiențele, ci și la birou sau în localuri publice unde nu se măsoară", a anunțat Gușă adăugând că "guvernele din ultimii ani au batjocorit românii și datoria Realitatea TV a fost mereu să critice guvernul. (...) Am trăit natural și am acționat acolo unde am putut să trăim natural".

Rolul acoperiților din presă

Acoperiții din presă au un rol bine stabilit, subliniază consultantul politic.

"Sunt o specie care nu iese la suprafață; ei au fost folosiți ca unealtă pentru a domoli avântul acelor moguli care erau la fel de nocivi, pentru că obligau oamenii să aibă o altă agendă, una care nu urma interesul cetățeanului. Rolul acoperitului din presă, oriunde în lume, este de siguranță fuzibiă, pentru ca atunci când se întâmplă lucruri împotriva intereselor statului într-o entitate media, el să poată să declanșeze o ruptură pentru ca acele lucruri să nu se întâmple".

Speranțe în Dacian Cioloș

"Am privit cu mare speranță apariția lui Cioloș ca prim-ministru, cu Vasile Dîncu secundându-l. I-am sugerat lui Cioloș că un lucru foarte important pentru el, ca premier tehnocrat, ar fi să întărească transparența instiutuțională prin consolidarea mass-media. I-am spus să se uite cu atențșie la felul în care operatorii de cablu își fac veniturile pe barba Realitatea TV, Antena 3, România TV, B1TV și care nu plătesc nimic acestor televiziuni, dar încasează bani de la români în baza interesului românului de a fi informat; alte posturi care sunt opționale și care vorbesc despre natură, mediu etc. primesc bani de la români", a dezvăluit Cozmin Gușă, adăugând că "Dacian Cioloș nu a făcut nimic".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel