Covasna: Cel mai mare centru comercial din judeţ ar putea fi inaugurat în 2020 la Sfântu Gheorghe

Cel mai mare centru comercial din judeţul Covasna, care va fi realizat în municipiul Sfântu Gheorghe printr-o investiţie privată, ar putea fi inaugurat anul viitor, a declarat miercuri, primarul Antal Arpad. 

Potrivit acestuia, complexul va fi construit în Lunca Oltului, pe o suprafaţă de aproape şase hectare.

'Mâine va ajunge în faţa Consiliului Local PUZ-ul privind centrul comercial din strada Lunca Oltului, iar asta înseamnă că, în cazul în care va fi aprobat, societatea va putea solicita autorizaţie de construcţie. Din informaţiile mele, ei doresc ca anul acesta să înceapă lucrările la acest centru comercial (...) Vorbim despre un teren de 62.682 de metri pătraţi, deci mai mult de şase hectare şi va fi cel mai mare centru comercial din judeţ', a declarat Antal Arpad.

Edilul a mai adăugat că nu este un 'fan' al multinaţionalelor, dar este convins că această investiţie va aduce beneficii atât oraşului, cât şi comunităţii locale.

'După cum ştiţi, eu sunt un susţinător al firmelor mici şi mijlocii locale, însă în aceeaşi măsură putem observa cu toţii că foarte mulţi cetăţeni din oraşul nostru stau o oră în maşină să meargă până în Braşov şi preferă să facă cumpărături în centre comerciale de acolo. Asta pentru noi înseamnă timp pierdut, înseamnă bani pierduţi, înseamnă locuri de muncă pierdute (...) Prin acest centrul comercial se creează câteva sute de locuri de muncă, impozitele rămân în oraş, oamenii nu mai pierd timp şi bani ca să meargă la Braşov, pot face ceva util sau pot sta mai mult cu familia. Acesta este motivul pentru care am susţinut acest proiect şi sper ca şi din punct de vedere urbanistic să aducă o schimbare în bine în Lunca Oltului, care este o zonă industrial. Deci, cu siguranţă va aduce un plus valoare pentru oraş', a mai spus Antal Arpad. Potrivit estimărilor, viitorul centru comercial, Sepsi Value Centre, va genera circa 600 de noi locuri de muncă şi ar putea fi inaugurat la finele anului viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel