CORONAVIRUS. Iată cele mai recente date despre focarul de coronavirus, la nivel mondial

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Noul focar de coronavirus care a început în decembrie în Wuhan, China, s-a răspândit până acum în peste 25 de țări și regiuni.

Există un total de 28273 de cazuri confirmate și 565 de decese la nivel global, marea majoritate fiind în China continentală. Unele țări au înregistrat o creștere a cazurilor; Japonia are acum 45 de cazuri, cel mai mare număr pentru o țară din afara Chinei, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Cel mai tânăr pacient: Doi nou-născuți sunt infectați în Wuhan, potrivit unui post de televiziune din China. Cel mai mic copil a fost diagnosticat la doar 30 de ore de la nașterea unei mame care a fost și ea infectată. Experții avertizează că nu este clar cum s-a infectat bebelușul, deoarece ar putea exista diverse moduri în care acesta a fost expus la virus.

Există rapoarte de recuperare a pacienților

Primul pacient din SUA a fost externat din spital la începutul acestei săptămâni, în statul Washington, iar primul pacient din Taiwan va fi externat în curând.

Croaziere în carantină

Mai mult de 7.300 de persoane sunt în carantină pe două nave de croazieră aflate în Hong Kong și Japonia, după ce foștii pasageri au fost confirmați că au virusul. În total, 20 de persoane au fost infectate pe o navă în Japonia.

Oamenii de știință internaționali dezvoltă un tratament și lucrează pentru a afla mai multe despre coronavirus, dar încă nu există remediu sau vaccin.

Între timp, autoritățile din întreaga lume răspund în schimb cu măsuri de urgență, restricții de călătorie și carantine pentru a stopa răspândirea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel