Coronavirus. Cum încearcă Franța și Italia să-și repatrieze cetățenii din China

Tot mai multe țări din lume au recurs la misiuni de repatriere a cetățenilor din Wuhan, China, de teama noului coronavirus. Printre acestea se numără și Italia și Franța. Iată cum au procedat. 

Franța și Italia trimit avioane pentru repatrierea cetățenilor din Wuhan, orașul din centrul Chinei, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în decembrie, scrie CNN. Orașul a fost închis imediat de autorități. 

Italia trimite un zbor militar la primele ore ale dimineții de luni pentru a repatria 70 de italieni, a declarat ministrul de externe Luigi Di Maio, într-o conferință de presă, vineri.

Zbor medical echipat special 

Zborul către Wuhan va purta câteva echipamente sanitare solicitate de autoritățile chineze, a spus Di Maio. Pasagerii care se întorc vor fi carantinați într-o unitate militară timp de 14 zile.

Guvernul Italiei a declarat stare de urgență vineri dimineață, o zi după ce primele două cazuri de coronavirus - doi turiști chinezi - au fost confirmate. Cinci milioane de euro au fost alocați pentru, dacă este nevoie, pentru a ajuta la combaterea răspândirii virusului.

Frața trimite un al doilea zbor

Între timp, Franța a spus că lucrează la trimiterea unui al doilea zbor de repatriere după ce primul a sosit vineri în Europa. Ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, a declarat într-o conferință de presă la Marsilia, că guvernul francez „face tot ce poate pentru a organiza un al doilea avion".

Buzyn a spus că țările care nu au „capacitatea logistică" a Franței au cerut ajutorul lor pentru repatrierea cetățenilor. 

Buzyn a spus că avionul va ateriza în Franța și că va fi „în sarcina altor țări să vină să-și recupereze cetățenii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel