Coreea de Sud clarifică dacă este posibilă reinfectarea cu Covid 19: "Resturi ale virusului mort"

Experții boli infecțioase din din Coreea de Sud au declarat că fragmentele de virus mort au fost cauza probabilă pentru care 260 de persoane care au fost reconfirmate cu cornavirus după ce au fost inițial declarate vindecate. Așadar, posibilitatea de reinfectare este demontată, relatează publicația Koreaherald.com. 

Oh Myoung-don, care conduce comitetul clinic central pentru controlul bolilor emergente, a declarat că membrii comisiei nu au găsit prea multe motive să creadă că acele cazuri ar putea fi reinfectări sau reactivări COVID-19. 

"Testele au detectat acidul ribonucleic al virusului mort", a declarat Oh, medic la spitalul universitar din Seul, la o conferință de presă organizată la Centrul Medical Național.

El a continuat să explice că, în testele PCR sau în testele de reacție în lanț a polimerazei, utilizate pentru diagnosticul COVID-19, materialele genetice ale virusului se amplifică în timpul testării, fie că este dintr-un virus viu sau doar din fragmente de celule moarte de virus. 

El a adăugat că testele PCR nu pot distinge dacă virusul este viu sau mort, iar acest lucru poate duce la rezultate fals pozitive.

"Testarea PCR care amplifică genetica virusului este utilizată în Coreea pentru a testa COVID-19, iar cazurile de recidivă se datorează limitelor tehnice ale testării PCR," a mai spus medicul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel