Copilul înecat la botez a murit. Vasile Bănescu (BOR): Există o tehnică specială. Posibil să nu se fi întâmplat

Vasile Bănescu, precizări despre copilul mort la botez. Sursa: Pixabay
Vasile Bănescu, precizări despre copilul mort la botez. Sursa: Pixabay

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut mai multe precizări în cazul bebeluşului care a murit în urma botezului. 

Bebeluşul din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după botez, acesta înghiţind cantităţi mari de apă în timp ce era scufundat în cristelniţă, a murit în această dimineaţă, conform Antena 3. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a făcut mai multe precizări despre cum se realizează Sfânta Taină a Botezului şi a spus care ar putea fi factorii care au dus la această tragedie. 

"În primul rând, în numele Instituţiei pe care o reprezint, prezint sincere condoleanţe familiei care şi-a pierdut astăzi copilaşul. E fără îndoială un caz tragic, care fireşte va trebui anchetat. Ce pot să spun este că ritualul Botezului în condiţii normale se face prin scufundare, care durează o fracţiune de secundă. 

Această scufundare, chiar dacă durează o fracţiune de secundă, se face nu oricum. Să nu ne imaginăm că un copil poate fi introdus în apă fără acoperirea nărilor, a gurii, şi a urechilor. Există o tehnică specială, Expe, pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna. Îşi pune mâna dreaptă pe faţa copilaşului. Acesta fiind foarte mic, mâna acoperă nasul, gura şi urechile. Aşa se scufundă pentru o fracţiune de secundă copilul. Nu oricum, nu cu capul descoperit, pentru a nu înghiţi apa. Tocmai de aceea se foloseşte tehnica aceasta, care se învaţă pe parcursul seminarului şi în timpul facultăţii la orele de liturgică. 

Acest lucru este posibil să nu se fi întâmplat, dar nu mă pot pronunţa. Ce pot să spun e că aşa se face! 

Aici vorbim şi de un copil născut prematur, din câte am înţeles, deci un copil hiperfragil. Dar nu ne putem antepronunţa, trebuie să lăsăm ancheta să ajungă la concluzii", a spus Vasile Bănescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel