Copilul căzut de la etajul doi al școlii are mai multe fracturi. „Va urma să fie operat”

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Copilul de 12 ani din Constanța, care a căzut de la etajul doi al școlii, are mai multe fracturi.

Copilul de 12 ani, care a căzut de la etajul doi al școlii sale din Constanța, a suferit mai multe fracturi și va fi operat în zilele următoare, au transmis reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța, dr. Bogdan Obadă, a spus că minorului i se aplică în prezent un tratament în cazul uneia dintre fracturi, care este deschisă.

Fractură de femur, antebraț, humerus distal și traumatism facial

„În ceea ce priveşte starea copilului internat ieri, în urma unei căderi de la înălțime, el este stabil, conștient, colaborant, urmează să fie operat în zilele următoare. Una dintre fracturi este fractură deschisă şi, la acest moment, se face tratamentul părților moi, până la cicatrizare, aşa este protocolul în cazul fracturii deschise. Şi va urma să fie operat, este polifracturat. (...) Are fractură de femur, fractură de antebraț, fractură de humerus distal, traumatism facial. (...) Este sub supraveghere la Terapie Intensivă Copii", a declarat medicul.

El a menționat și că în cazul pacientului este nevoie de sânge, în condițiile în care numărul donatorilor este mic.

Criză de sânge, în general

„Este criză de sânge în general, nu doar pentru acest pacient, pentru că nu există donare suficientă pentru fiecare centru de transfuzii regional, nu numai la noi, la Constanța. Centrul de transfuzii Constanța ne pune la dispoziție, de fiecare dată când este nevoie... Dacă e lipsă de o anumită grupă sanguină se aduce, sunt foarte bine organizați, se aduce din tara, dar este o criză de sânge la nivel național, pentru că prea puțin se donează", a spus reprezentantul.

Un elev de clasa a VI-a de la Liceul Teoretic „George Călinescu" din municipiul Constanța s-ar fi aruncat, marți, de la etajul doi al unității de învățământ, el fiind transportat la Spitalul Clinic Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel