Copii blocaţi în peşteră. Eforturi disperate pentru salvarea lor

Cursă contracronometru pentru salvarea copiilor blocaţi într-o peşteră din Thailanda alături de antrenorul lor. 

Echipele de salvare au analizat joi toate pistele posibile pentru evacuarea celor 12 copii şi antrenorului lor de fotbal, blocaţi de aproape două săptămâni într-o peşteră inundată din Thailanda, într-o cursă contracronometru în faţa riscului de creştere a apelor ca urmare a ploilor prognozate pentru vineri, relatează AFP. 

"Cea mai mare grijă a noastră este prognoza meteo... Am făcut o cursă contracronometru, acum suntem angajaţi într-o luptă împotriva apelor", a declarat Narongsak Osotthakorn, care coordonează celula de criză. Salvatorii speră să poată scădea la timp nivelul apei cu ajutorul pompelor, astfel încât copiii să poată parcurge traseul fără să se scufunde. Însă reîntoarcerea ploilor prognozate vineri ar putea strica planurile, cu riscul unor şovoi torenţiale de apă inundând peştera în plin muson. 

Copiii au rămas blocaţi după ce nivelul apei din peşteră a crescut rapid

La 23 iunie, după antrenamentul de fotbal, băieţii au decis - încă din motive necunoscute - să intre în această peşteră. Ei s-au refugiat pe o stâncă aflată la mică distanţă de meandrele acestei peşteri, aflată la graniţa Thailandei cu Myanmar şi Laos, unde au rămas blocaţi în urma creşterii nivelului apei. Traseul de întoarcere are o lungime de mai mulţi kilometri şi include secţiuni denivelate, cu treceri foarte dificile pe sub apă. Până la salvarea tinerilor, la care participă şi specialişti japonezi, salvatorii locali continuă să pompeze apa din peşteră, pentru a facilita ieşirea copiilor. 

Echipe de specialişti veniţi din Australia, Marea Britanie, Japonia şi China, alături de 30 de soldaţi americani, ajută miile de agenţi ai echipelor de salvare thailandeze aflate la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel