EXCLUSIV  CONTROVERSE cu școala în pandemie. Varianta aleasă de Adele Chirică. Mesaj pentru părinții oripilați de mască

Mai sunt fix două săptămâni până la începerea noului an școlar. Adele Chirică, mama lui Davis, diagnosticat cu sindromul Dravet, şi președinta Asociației pentru Dravet și alte epilepsii rare, a dezvăluit ce decizie a luat pentru fiul său, în contextul în care mulți părinți sunt extrem de îngrijorați din cauza pandemiei.

„Am optat pentru homeschooling înainte de COVID-19. Iar celor care se tot vaită că școala online nu e școală și că e imposibil să ții copilul cu mască la școală le transmit un singur mesaj: ziceți mulțumesc că îi aveți sănătoși și în viață. Și nu luați asta ca pe o garanție sau un drept. Pentru că nimeni nu știe ce ne așteaptă în ziua următoare și care va mai fi sănătos și care nu. Prețuiți-vă copiii și sănătatea lor mai mult decât obsesia de a fi fruntași la școală. Prețuiți-vă copiii și sănătatea acestora cel mai mult pe lume, m-am săturat să vă repetăm la infinit noi care nu știm cum e să ai un copil sănătos nici măcar o zi. Sunt copii cu afecțiuni grave oncologice care poartă mască mereu și nu mai comentează nici ei și nici mamele lor. Dinainte de COVID-19”, a precizat Adele Chirică.

Totodată, a spus, pentru DCNews, care sunt avantajele și dezvantajele pentru homeschooling: „Dezavantaje eu nu am, pentru că singurul dezavantaj ar fi lipsa de socializare, însă ne organizăm cu ceilalți copii și facem diverse întâlniri în parcuri și activități împreună. Avantajele sunt nenumărate: scăpăm de sistemul nostru de învățământ infect și învechit, scăpăm de etichetele puse copiilor la școli, de frustrările pe care aceștia le dezvoltă din cauza sistemului, de clasele cu enorm de mulți elevi și de materii total inutile pe care le înveți obligat în școală, dar de care n-ai nevoie niciodată.”

„Eu nu vreau să cresc un copil îndoctrinat și traumatizat de școală, ci un copil liber, independent și cu încredere în el. Adică fix ce școlile de stat de la noi nu le oferă”, a conchis Adele Chirică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel