Control rovinietă. Unde sunt instalate cele 66 de camere video

Din ianuarie, numărul punctelor fixe de control a ajuns la 66, însă zonele în care sunt instalate aceste camere video nu au fost precizate de CNADNR.

Site-ul AvocatNet.ro a cerut instituției o listă cu amplasarea tuturor camerelor video. Vezi aici LISTA COMPLETĂ a punctelor unde sunt amplasate camerele video.

Controlul se mai face, de asemenea, și prin intermediul unor puncte mobile sau cu ajutorul personalului autorizat în acest sens. Șoferii care nu achită rovinieta sunt pasibili de amenzi ce ajung până la 4500 de lei.

Tariful de utilizare (sau, pe scurt, rovinieta) oferă șoferilor dreptul de a circula, pe o perioadă de timp determinată, pe rețeaua de drumuri naționale a României.

Persoanele care evită această obligație pot fi amendate de către autoritățile statului, astfel că, pentru a depista în trafic șoferii care nu achită rovinieta, CNADNR amplasează constant, pe drumurile naționale, camere video de supraveghere.

Numai în decembrie și ianuarie au fost amplasate 33 de noi puncte fixe de control, în acest fel dublându-se, practic, numărul camerelor video de supraveghere.

Cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul Național 1 (Timișul de Sus, Sebeș, Vâlcele, Șercaia, Oșorhei, Bărcănești/Românești), Drumul Național 2 (Iacobești, Nicolae Bălcescu, Moțca, Mărăcineni), Drumul Național 6 (Sânnicolau Mare, Coșoveni, Mehadia, Drăgănești Vlașca) și Drumul Național 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureș, Gîrleni, Călugăreni).

Singurele camere de supraveghere poziționate pe autostrăzi sunt cele de la Petrești (A1), Glina, Fetești (A2), Gilău și Snagov (A3).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel