Contre Teodorovici-Cîțu privind fondurile de la rectificări

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat joi că vor fi repercusiuni din partea social-democraţilor în cazul în care ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, nu aduce dovezi pentru acuzaţiile conform cărora banii de la rectificările bugetare au fost redirecţionaţi către judeţele conduse de PSD.

'Nu există niciun fel de situaţie paralelă, nu există niciun fel de criteriu subiectiv, se poate verifica acest lucru. Am solicitat public domnului Vasile Cîţu să facă această prezentare şi chiar am spus în ziua în care dânsul a fost învestit ca ministru, îi las două săptămâni în care să se documenteze, după care să prezinte în mod public situaţia reală, inclusiv dacă găseşte astfel de fapte şi îl rog încă o dată să aducă cât mai repede public dovezi în acest sens. În caz contrar, dacă nu înţelege - ceea ce sper ca domnul Predoiu să îi explice -, adică acest denunţ calomnios, va avea şi repercusiuni din partea noastră', a spus Teodorovici într-o conferinţă de presă, întrebat despre acuzaţiile lui Cîţu.



Amenințare cu plângere la Parchet



Întrebat dacă va merge la Parchet în cazul în care Cîţu nu vine cu dovezi, Teodorovici a spus: 'Eu aştept să prezinte public cât mai curând; dacă nu o face, ne vedem nevoiţi, pentru că, din respect pentru cetăţenii României, trebuie ca toţi cei care ne urmăresc să afle situaţia reală'. Teodorovici a mai spus că, la întocmirea bugetului pe anul 2019, atât el, cât şi premierul Viorica Dăncilă au respectat legea responsabilităţii fiscal-bugetare şi au semnat declaraţia pe propria răspundere, despre care Cîţu a susţinut că nu există.

Fostul ministru de Finanţe a menţionat că declaraţia lui Ludovic Orban potrivit căreia Guvernul Dăncilă a blocat plata pentru rachetele Patriot este 'iar o minciună, cu care premierul ne obişnuieşte zi de zi'. 'Ministerul Apărării a avut clar alocat la început de an bugetul necesar pentru toate plăţile asumate în faţa celor de la care trebuia să achiziţionăm tehnică militară. Banii au existat', a arătat Teodorovici, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel