EXCLUSIV  Contrabanda cu țigări în România. Vasile Marica, întâmplare reală: Nu sunt poveşti! Au dispărut, nu mai ştie nimeni

Vasile Marica, președintele SED LEX, a povestit o întâmplare reală, discutând despre contrabanda cu țigări din România.

"Dumneavoastră vă închipuiți că intră un TIR de țigări în România cu sprijinul unui vameș sau cum?”, a spus Vasile Marica, la DCNews TV.

”Eu așa credeam!”, a spus Bogdan Chirieac. 

”Și eu la fel, poate dacă eram naiv. Adică vă închipuiți că ăla deschide și zice: "Eu fac afacerea asta, e șmecheria mea, îl tranzitez până dincolo" și trece toată România asta singur? Un produs petrolier trece din Moldova până dincolo singur și nimeni nu știe și nu a văzut nimeni. De aici încolo, eu nu vreau să mă mai pronunț, că nu mai vreau să stau trei ani în casă”, a explicat șeful Sed Lex. 

Vezi și: Vasile Marica susține că PIB-ul României ar fi fost falsificat de ”regimul Băsescu”. Uniunii Europene ”îi CONVINE”. Exemplu clar: Cum am ajuns DATORI pentru contrabandă

"Nu sunt poveşti. Au dispărut"

"Să vă povestesc o faptă întâmplată, reală. A trecut un camion şi, la Râmnicul Vâlcea, a adormit şoferul şi s-a trecut un pic pe șanț. Şi, cum întotdeauna în șanț vede lumea ce este, se duce să adune.Țigări!  Au venit imediat toate autorităţile, procuratura, le-am băgat într-un depozit, sigilat, cu pază cu tot. A doua zi, s-au dus oamenii la depozit, de dimineaţă, şi nu mai era o ţigară în depozit. Nici portarul nu văzuse nimic, nimeni. Nu sunt poveşti.

Cam ce credeţi că mai trebuie să mai facă funcţionarul ăla, ca să înţeleagă despre ce este vorba? Nu dau locul, cutare, dar vă spun că el a fost căzut la Râmnicul Vâlcea. Ce ar trebui să fac eu, de mâine, ca să aplic autoritatea statului, dacă eu am luat, am confiscat şi am văzut, am făcut raportul? Mâine, au dispărut. De poimâine, nu mai ştie nimeni nimic. Şi, apoi, toată lumea: "ăsta e hoţul, ăla face, ăla drege". Păi, nu mai vine mama funcţionarului să oprească un camion de genul ăsta", a povestit Vasile Marica. 

"Nu cred că poate să facă cineva trafic de ţigări aşa cum vrea, în România. Credeţi-mă! (...) În ultima perioadă, a scăzut foarte mult contrabanda cu ţigări. Poate s-au slăbit ceilalţi, autorităţile care făceau", a mai spus preşedintele Sed Lex.

Vezi și:  Două impozite diferite pentru același cetățean. Vasile Marica: ”Toate au fost făcute pe bani, pe șpagă, pe golăneală”. Cum se poate întâmpla

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel