Container cu dispozitive agricole, catalogate ca fiind deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Un container cu zeci de dispozitive agricole, catalogate ca fiind deșeuri, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea.

Miercuri, 25 august a.c., în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au identificat în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat, conform documentelor, cu tractoare şi utilaje agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

Poliția de Frontieră precizează că 'în urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate piese și dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină.'

Totodată, 'printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.'

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au decis nepermiterea efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia.

'S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor in desfășurarea activității de transport deșeuri.', încheie comunicatul IGPF. 

VEZI ȘI: Un alt container cu 9 tone de deșeuri a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, zilele trecute

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali, și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 9400 kg de deşeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România, se arată într-un comunicat de presă. 

În data de 17.08.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container cu deșeuri din piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel