Consultări Cotroceni deținuți politici. Șerban Nicolae: PSD a trimis doi ”penali”

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a scris pe pagina sa de facebook un atac ironic la adresa președintelui Iohannis și a lui Augustin Lazăr, dar și un mesaj de susținere a deținuților politici prezenți astăzi la consultările de la Cotroceni.

Senatorul a început textul cu apelativul ironic folosit stereotipic de către Președintele Klaus Iohannis, cuvântul penal:

DOI PENALI

PSD a trimis la consultările cu Iohannis doi „penali” - Domnul general (ret.) MARIN IANCU și Domnul IOAN MUNTEAN, supraviețuitori ai torturilor de la Penitenciarul Aiud.

Bugetarii de la GDS vor arunca propriul scuipat în obrajii celor doi eroi, premiindu-l pe cel care a contribuit la calvarul „penalilor”, numitul Lazăr Augustin.

La rândul lor, subalternii lui Lazăr batjocoresc jertfa celor căzuți în Decembrie 1989 și haina militară pe care o dezonorează, stabilind că nu am avut o Revoluție, ci o lovitură de stat împotriva unui regim legitim. Fiica cea mare a Domnului general (ret.) MARIN IANCU a fost ucisă prin împușcare la baricada de la Intercontinental.

Duhoarea „ticăloasei coaliții” nu iartă nimic și pe nimeni. Csalas, Orban, Macovei, Lazăr și alții ca ei sunt cel mai abject amestec de securiști și torționari.

Eu mă înclin cu respect în fața curajului și demnității celor doi „penali” prezenți azi la Palatul Cotroceni - Domnul general (ret.) MARIN IANCU și Domnul IOAN MUNTEAN! a spus Șerban Nicolae pe facebook.

Aviz pentru referendum

Social-democratul Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat vineri că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind referendumul din 26 mai.

"Cu privire la referendum, am precizat şi în calitate de vicepreşedinte al Camerei că Parlamentul, aşa cum a dat acel Aviz-hotărâre nr. 5/2017, va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ, care nu are efecte decizionale, cu recomandările făcute acolo, care nu erau altceva decât citate din Constituţie, din deciziile Curţii şi recomandările Comisiei de la Veneţia, rămânând preşedintelui dreptul de a-l demara, de a pune întrebarea şi responsabilitatea pentru această acţiune, Parlamentul neavând niciun fel de atribuţie efectivă în acest referendum", a precizat Nicolicea, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis s-a consultat vineri cu delegaţia PSD pe tema situaţiei din Justiţie. Delegaţia Partidului Social Democrat a fost formată din Eugen Nicolicea şi foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Eugen Nicolicea a afirmat că cei doi foşti deţinuţi politic au fost închişi la Aiud, iar Marin Iancu este şi revoluţionar

"Cu privire la prezenţa dumnealor aici, ţinând cont că invitaţia preşedintelui a fost cu privire la problemele din Justiţie şi nu strict la referendum, reamintesc că, potrivit articolului 131 alineatul 1 din Constituţie, printre alte atribuţii Ministerul Public se ocupă de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi în acest context, ţinând cont că Ministerul Public este condus de procurorul general, având în vedere discuţiile din spaţiul public, dânşii au considerat că în această perioadă de după 1989 nu ar fi fost chiar indicat ca de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti să se ocupe o persoană care avea funcţia de procuror şi era cel care avea posibilitatea să libereze înainte de termen deţinuţii de la Aiud şi în mod abuziv, susţin dânşii, pe unele persoane le-a respins de mai multe ori, spre exemplu pe domnul Muntean de două ori, ba mai mult decât atât când a sesizat nereguli dânsul a fost încarcerat într-un regim special pentru că a calomniat organele puterii de stat. De asemenea, considerând că există posibilitatea conexiunii temei de consultare de astăzi şi anume Justiţie cu întrebările despre referendum pe care nu le avem încă, dânşii au dorit să sugereze una sau două întrebări", a explicat Nicolicea prezenţa celor doi foşti deţinuţi politic la consultările de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel