Congres PSD: România la puterea zece, program anunțat de Dăncilă

PSD
PSD

La Congresul PSD, Viorica Dăncilă a anunțat principiile intitulate ”România la puterea zece”, precizând că acestea reprezintă noua linie a partidului.

”Programul politic pe care vi-l propun, "România la puterea zece", se află în mapele dumneavoastră. Am toată încrederea în această proiecţie pentru viitor. Trebuie să ţinem minte că schimbarea începe cu noi, cu voi, cu toţi cei care ştiu că trebuie să mergem înainte uniţi. Numai împreună suntem puternici”, a zis Viorica Dăncilă la Congresul PSD.

Viorica Dăncilă a enunţat zece principii care trebuie să-i ghideze pe social-democraţi: "Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu mai e forţat să fugă, să abandoneze, să-şi piardă speranţa. Credem în şase egale. Distanţa dintre rural şi urban, dintre clădire de birouri şi fabrică, dintre centru şi periferie, trebuie să fie scurtată acum. Susţinem progresul. Să nu ne temem de schimbare. (...) Trebuie să dovedem că ştim ce Europă ne dorim: una socială, deschisă şi cinstită pentru cetăţeni".

Cele zece principii pe care Viorica Dăncilă le propune sunt:


„-PSD face o politică pentru oameni, nu împotriva oponenților: Asta trebuie să explice fiecare lider și fiecare membru de partid de acum înainte, cu fiecare ocazie. Cetățenii nu vor politicieni care se luptă între ei, ci vor politici care le apără interesul și viitorul.

-Rămânem cel mai pro-european partid din România: Suntem forța care a adus România în NATO și în Uniunea Europeană. Este datoria noastră morală, față de istorie și viitor, să fim un partener proactiv în Europa.

-Ne reasumăm valorile de stânga și istoria social-democrației: Ne reidentificăm cu valorile noastre. Orice om care crede în grija pentru oameni, în solidaritate, justiție socială și egalitate de șanse este de stânga. România adevărată, pe care o știm atât de bine, este de stânga", sunt punctele anunțate de Dăncilă.

Un alt principiu se referă la faptul că democrația internă, naționaă și europeană nu se negociază: „Pornind din interiorul partidului, până la cele mai înalte foruri publice, trebuie să fim ghidați de dialog, argumente, transparență decizională și responsabilitatea votului", a spus Dăncilă.

Premierul propune și „radicalizarea spațiului politic, în relația cu oponenții noștri sau în organizația noastră, este inacceptabilă și, după cum se vede, sancționată dur de către electorat. Maturitatea ne obligă să evităm această capcană politicianistă".

Alte principii propuse pentru programul de guvernare PSD:

„-Lucrăm pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă: Asta înseamnă social-democrația, să ne asigurăm că nimeni nu se mai pierde de mersul țării de acum înainte. Că nimeni nu mai este forțat să fugă, să abandoneze, să-și piardă speranța.

-Combatem acum inegalitățile sociale: Distanța dintre rural și urban, dintre clădire de birouri și fabrică, dintre centru și periferie, trebuie să fie scurtată acum! Fără șanse egale garantate de un stat puternic, creșterea economică nu e resimțită de cei mai mulți.

- Susținem progresul: Să nu ne temem de schimbare, să nu evităm discuțiile dificile despre subiectele zilei: de la schimbările climatice la evoluția tehnologică accelerată. România trebuie să fie pregătită, ba chiar să aibă un pas în față pentru a nu fi lăsată în urmă.

-Vrem o Românie care contează în Europa: Indiferent de ce vor unii să credem, nu suntem nicio țară de mâna a doua, nici una neputincioasă, în relația cu partenerii noștri europeni. Am dovedit că știm locul pe care ni-l dorim în Europa. Acum trebuie să dovedim că știm ce Europă ne dorim: una socială, deschisă și cinstită cu toți cetățenii săi".
Președintele interimar al PSD a adăugat că programul politic al partidul conține un manifest general și poziționarea formațiunii față de mai multe subiecte.

„Programul politic pe care vi-l propun, „România la puterea 10", se află în mapele pe care le-ați primit. Conține un manifest general, poziționarea Partidului Social Democrat - în relațiile interne dar și în comunicarea publică - și o viziune socială, cu direcții de reconectare la stânga europeană și o asumare a misiunii PSD de apărător al drepturilor celor mulți. Conține, de asemenea, o viziune economică, de dezvoltare, fundamentele reconstrucției noastre ca partid și direcțiile de comunicare în plan intern și internațional.Am toată încrederea în această proiecție pentru viitor, dragi colegi. Pentru a construi România pe care ne-o dorim, la puterea 10, trebuie să ținem minte că schimbarea începe cu noi. Cu voi. Cu toți cei care știu că trebuie să mergem mereu înainte, uniți! Pentru că împreună suntem puternici!", a conchis Dăncilă, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel