Conducerea tractorului pe drumurile publice nu este infracțiune. Decizia ÎCCJ

Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/ neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu este infracţiune, deoarece un tractor nu este asimilat autovehiculului, a decis miercuri un complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Instanţa supremă a fost sesizată de Curtea de Apel Timişoara pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, într-un dosar în care un bărbat (Ion Ilie Creinicean) a fost achitat de Judecătoria Deta pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art 334 alin.1 şi art.335 alin.1 din Codul penal. 

Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au solicitat instanţei supreme pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept cu următorul enunţ: "în ce măsură tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînregistrat, potrivit legii, sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere întruneşte condiţiile de tipicitate a infracţiunilor prevăzute de art.334 alin. 1 din Codul penal, respectiv art. 335 alin.1 din Codul penal". 

ÎCCJ a admis sesizarea şi a decis că nu constituie infracţiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel