Compensaţii pentru fermierii români de la Comisia Europeană. Ciucă: A doua tranșă este estimată la 30 milioane de euro

Compensaţii pentru fermierii români de la Comisia Europeană. Ciucă - A doua tranșă este estimată la 30 milioane de euro
Compensaţii pentru fermierii români de la Comisia Europeană. Ciucă - A doua tranșă este estimată la 30 milioane de euro

Comisia Europeană propune acordarea unei a doua tranşe de compensaţii pentru fermierii români, estimată la aproximativ 30 milioane de euro, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"Totodată, Comisia a decis să activeze clauza de salvgardare pentru importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă provenite din Ucraina. Măsura va fi în vigoare până pe 5 iunie 2023, când va exista o nouă discuţie pentru o eventuală prelungire. Spre deosebire de alte ţări afectate, România a avut poziţia corectă şi nu a luat o decizie unilaterală, respectând atât normele şi regulile europene, cât şi interesele fermierilor români", a precizat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că pachetul de ajutor financiar pentru România, Polonia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria va fi discutat şi aprobat foarte curând de instituţiile europene.

"Aceşti bani vor veni în plus faţă de cele 10 milioane euro aprobate deja de Comisie prin primul pachet de ajutor, la care Guvernul României a adăugat încă 10 milioane euro. Am susţinut încă de la început, inclusiv prin scrisoarea pe care am trimis-o Comisiei Europene, că fermierii români au nevoie de o justă compensaţie pentru pierderile suferite ca urmare a importurilor de cereale din Ucraina", a mai afirmat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel