Urmărește emisiunea live


Comisia juridică a Camerei, hotărâre în cazul lui Nicolae Păun

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz favorabil cererilor DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputatului Nicolae Păun.

Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele acestui for, Ciprian Nica.

"Rezultatul votului cu privire la reţinerea lui Nicolae Păun - 13 au votat 'pentru' reţinere, doi 'împotrivă' şi trei abţineri. Cu privire la arestare, 13 au votat 'pentru', doi 'împotrivă' şi trei abţineri', a anunţat vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica. El a adăugat că Nicolae Păun nu a fost prezent la şedinţa comisiei deşi a fost invitat.

'Domnul deputat a fost anunţat, atât telefonic cât şi prin adresă scrisă, la grupul din care face parte. A fost prezent joi şi vineri la Comisia juridică, însoţit de avocat, să-şi studieze dosarul, de asemenea a luat sub semnătură la cunoştinţă faptul că a fost convocat în Comisia juridică în vederea dezbaterii şi pronunţării asupra cererii ministrului Justiţiei, astăzi, la orele 10,30. Dânsul nu a fost prezent, una din fetele din staff-ul tehnic a primit un SMS foarte scurt de la consiliera lui că nu vine, dar, prin votul întregii comisii, s-a decis să stabilim şi să dăm votul şi să înaintăm un raport Biroului permanent pe acest caz', a explicat Nica.

Vicepreşedintele Comisiei juridice a precizat că vor fi înaintate Biroului permanent două rapoarte - unul în privinţa deputatului Mădălin Voicu şi unul referitor la Nicolae Păun, iar plenul va fi cel care va decide în final cu privire la cererile DNA. Şedinţa plenului în care vor fi discutate rapoartele va avea loc cel mai probabil miercuri, dacă Biroul permanent nu decide să fie luni după-amiază, a spus el.

VEZI ȘI: Soarta lui Mădălin Voicu a fost DECISĂ la distanță de un vot. Primele declarații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel