Coldea, tenis cu Dragnea. Ce spune Florian Coldea despre posibilele întâlniri cu politicienii

Florian Coldea nu a confirmat, însă nici nu a infirmat întâlniri și partide de tenis cu diverși politicieni. Fostul prim adjunct SRI spune însă că a interacționat cu diverși "beneficiari legali" ai SRI. 

Iată ce spune Florian Coldea despre întâlnirile cu politicienii și partidele de tenis despre care s-a vorbit în presă, conform ziare.com. 

Ați jucat tenis cu Liviu Dragnea și cu alți politiceni?

Vă spuneam mai devreme că nu voi confirma sau infirma nici o întâlnire anume, oricare ar fi fost natura acesteia sau persoanele întâlnite. Vă precizez, totuși, că am interacționat cu cei mai mulți dintre beneficiarii noștri legali, în virtutea atributelor de serviciu, în limitele legii și ale regulamentelor militare.

A fost protejat Liviu Dragnea de SRI? Cum să nu fi știut SRI, de exemplu, despre afacerea Tel Drum?

Dacă dvs. considerați a fi protecție faptul că ne-am respectat obligația de a informă beneficiarii legali în scopul de a-i sprijini în mecanismul decizional care să prevină materializarea unor riscuri și amenințări la securitatea națională, atunci am protejat în acest fel toți beneficiarii legali. Deși pare că unii nu își mai amintesc fiind loviți, mai recent, de amnezie.

Dacă utilizați termenul protecție în alt sens, atunci întrebarea mi se pare deplasată. Aș vrea să știți că în activitatea noastră dezinformarea beneficiarilor, fie și prin omisiune, este considerată o abatere foarte gravă.

Nu am făcut așa ceva niciodată și a fost preocuparea atentă a directorilor SRI cu care am lucrat să ne păstrăm profesionalismul, echidistanță și neimplicarea politică. Cât despre cunoașterea instituției în domeniile de responsabilitate, despre un anume subiect sau altul, va reamintesc, totuși, că nu putem avea o discuție publică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel