Coincidență la un an de la Colectiv. Mircea Badea: Au fost incendiați INTENȚIONAT

În urmă cu un an s-a petrecut cea mai mare nenorocire care avea să schimbe un guvern: zeci de tineri au murit la Colectiv în chinuri groaznice. Oamenii au ieșit în stradă, au cerut demisii, politicienii au plecat unul câte unul. 

Paradoxul este că astăzi, la 12 luni de la tragedia de la Colectiv, s-a întâmplat o nenorocire despre care aproape nimeni nu vorbește. Nimeni nu iese în stradă, nimeni nu se revoltă, nimeni nu le cere politicienilor să se ducă de unde au venit. Doi bărbaţi, de 49 şi 59 ani, se află în stare gravă un spital din Galaţi, după ce au fost stropiţi cu benzină şi incendiaţi de către o persoană necunoscută. Cei doi nu aveau adăpost și au fost incendiați în timp ce dormeau. Flăcările şi strigătele de durere i-au trezit pe locatari care au sunat la 112. Flăcările au fost stinse cu stingătoarele auto, iar victimele au fost preluate de echipajul medical al unei ambulanţe. Printre cei doi oameni ai străzii nimeni nu iese în stradă pentru că pentru unii ei nu contează.

Mircea Badea a sesizat lipsa totală de implicare a societății după oribila faptă de la Galați.

"Doi oameni care locuiau pe stradă au fost incendiați de către un scelerat. S-a dus noaptea, a turnat benzină peste ei și le-a dat foc. S-a întâmplat la Galați în urmă cu trei zile. De trei zile, statul de drept nu l-a depistat pe acel scelerat. Acel scelerat este în continuare pentru noi. Cei doi oameni ai străzii incendiați sunt la spital și au arsuri pe o mare suprafață din corp. Nu știm, în acest moment, pentru că nu interesează pe nimeni, care este starea lor fizică. Nu am văzut pe nimeni din societate să reacționeze pe acest subiect. Dacă era vorba despre ursuleț la Sibiu - la care am reacționat și eu, e adevărat - atunci era o mare tevatură. Dacă este vorba despre doi oameni fără adăpost... cui îi pasă? Mi se pare intolerabil că statul de drept... procurorii, polițiștii, SRI-iștii, toți inșii ăștia pe care îi divinizăm de dimineața până seara nu sunt în stare să-l găsească pe acel scelerat care umblă liber printre noi. În al doilea rând, mi se pare intolerabilă totala lipsă de reacție și de interes față de doi oameni care au pățit ceva îngrozitor, care au fost atacați și care sunt acum în comă", a spus Mircea Badea, la Antena 3, duminică seară.

"La un an de la Colectiv... să nu existe niciun fel de reacție cu privire la niște oameni incendiați de data aceasta INTENȚIONAT de către un scelerat... Acei doi oameni ai străzii nu au suferit un accident exploatabil politic...", a subliniat Mircea Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel