Codrin Ștefănescu atacă guvernul: Bătaie de joc la adresa oamenilor

CODRIN ȘTEFĂNESCU
CODRIN ȘTEFĂNESCU

Poziția Guvernului, prin declarația purtătorului de cuvânt, Dan Suciu, referitoare la proiectul „noii legi a salarizării” este, pe fond, o amânare sine die a aplicării acesteia, adică o bătaie de joc la adresa a 1,2 milioane de salariați (profesori, medici, cadre militare din armată și poliție, angajați ai administrațiilor locale etc.) și a familiilor acestora, este de părere Codrin Ștefănescu.

"Guvernul PSD, prin Ministerul Muncii, a finalizat Legea salarizării încă din noiembrie anul trecut, proiectul legislativ fiind asumat și susținut de PSD și de partenerii de coaliție. Pe parcursul unui an, au fost organizate consultări și negocieri cu toate confederațiile și federațiile sindicale, ordonatorii de credite (ministere, autorități locale, agenții nationale etc.), iar proiectul legii s-a aflat în dezbatere publică tocmai pentru a oferi posibilitatea tuturor celor avizați să-și exprime un punct de vedere", spune social-democratul.

"Prin urmare, ceea ce anunță acum, Executivul tehnocraților - constituirea unui alt "grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice„ și un alt "calendar al consultărilor„, precum și inițierea altor discuții cu reprezentanții sindicatelor, cu reprezentantii autorităţilor locale şi cu comisiile de specialitate din Parlament - este o dovadă clară că actualul Guvern nu vrea să aplice Legea salarizării, încercând să o amâne fără nicio explicație logică. Pentru că logic era ca această lege să fie dicutată doar în Guvern - adică o simplă formalitate, și apoi transmisă Parlamentului", afirmă Codrin Ștefănescu.

"În plus, o altă consultare publică și o altă dezbatere a legii, în timpul campaniilor electorale care vor avea loc în acest an, ar putea produce distorsiuni nedorite în textul legii și, pe cale de consecință, în piața muncii. În acest context, sunt obligat să atrag atenția tehnocraților din Guvernul Cioloș, care anunțau cu emfază că Legea salarizării este printre „prioritățile stringente" ale Executivului, că este obligatoriu să renunțe la atitudinea disprețuitoare vizavi de milioanele de români care au mari așteptări vizavi de aplicarea acestui proiect legislativ", mai declară secretarul general adjunct al PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel