Coajă de banană sau cartofi cruzi: opt trucuri eficiente cu care sticla gemului va străluci

Coajă de banană sau cartofi cruzi - opt trucuri eficiente cu care sticla gemului va străluci. Sursa - Pexels
Coajă de banană sau cartofi cruzi - opt trucuri eficiente cu care sticla gemului va străluci. Sursa - Pexels

Într-o casă, cu cât ferestrele sunt mai mari, cu atât camera este mai luminoasă. Datorită geamurilor, soarele intră în casă, făcând-o mai luminoasă și mai primitoare. Dar  să uităm că trebuie să ne ocupăm și de curățarea geamurilor. 

Spălatul geamurilor este una dintre cele mai solicitante și mai puțin iubite activități de gospodine, deoarece există riscul de a nu îndepărta bine praful și murdăria. Dar cu metodele potrivite,  puteți obține un rezultat genial.

Ține un balsam de buze la îndemână: te salvează mereu când ești în impas. Opt situații în care îl poți folosi

Poate părea banal, dar există greșeli pe care le facem atunci când curățăm geamurile. Aceste greșeli pot favoriza apariția halourilor sau pot deteriora sticla. Primul lucru pe care trebuie să-l reținem este să nu curățăm niciodată geamurile atunci când este soare.

Căldura generată de razele soarelui face ca apa sau detergentul să se usuce rapid și, prin urmare,  îndepărtarea lor eficientă și la timp este dificilă. Pentru a degresa bine sticla, este important să nu folosiți apă rece și să nu o ștergeți niciodată cu prosoape de hârtie, care tind să lase reziduuri încăpățânate.


Blugii au rămas strâmți după spălare? Iată un truc cu care îi poți face din nou perfecți

Apă și săpun este cea mai simpla soluție care asigura un rezultat minunat. Pentru a obține o sticlă strălucitoare, trebuie doar să turnați o lingură de săpun lichid într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Pulverizați soluția pe sticlă, apoi clătiți bine suprafața. Același rezultat se obține și cu săpunul de vase

Apa și oțetul este o soluție dezinfectantă și antibacteriană. Oțetul nu poate lipsi din casă, deoarece ceste un produs natural prin excelență pentru curățarea geamurilor. Tot ce trebuie să faci este să torni un pahar de oțet într-o jumătate de litru de apă fierbinte într-un recipient. Soluția se pulverizează pe suprafața geamului și va îndepărta, cu succes, murdăria și praful.

Pune un burete în frigider: un truc simplu care te va surprinde. Rezultatul este simplu și genial

Cartoful crud degresează gemurile și le face strălucitoare. Trebuie doar să-l tai în jumătate și să freci cu el suprafața geamului. Nu uitați apoi să clătiți.

Amoniacul este unul dintre componentele de bază ale multor detergenți și îndepărtează murdăria în mod eficient. Amoniacul poate elimina grăsimile și uleiul. Ideal este să-l folosiți diluat în apă fierbinte, iar în timpul utilizării, încăperea trebuie aerisită.

Pune sare în șampon. Motivul uimitor pentru care toată lumea trebuie să facă acest lucru

Alcoolul este mai sigur decât amoniacul, find o alternativă valabilă și pentru curățarea oglinzilor. Pentru rezultate impecabile amestecați jumătate de litru de apă, o cană de oțet și o cană de alcool. 

Balsam pentru rufe poate fi folosit și pe sticla geamurilor, deoarece evita formarea halourilor.

Cojile de banană pot elimina grăsimea și murdăria de pe sticla geamului. Înainte de a le spăla, pur și simplu ștergeți sticla cu partea interioară a cojii de banană, apoi clătiți cu multă apă caldă și ștergeți cu o cârpă din microfibră.

Crochete de cartofi, la cuptor. Un aperitiv, care poate fi păstrat în congelator mai multe zile

Ziarul este un aliat  indispensabil pentru curățarea geamurilor, fiind un produs care ne ajută să avem geamuri strălucitoare cu puțin efort.

Cum se curăță geamurile

Geamurile trebuie curățate, în mod regulat, cel puțin o dată pe lună. Înainte de a le spăla trebuie să scoatem draperiile, să ștergem ramele și pervazurile de praf cu o cârpă umedă.

Apoi folosim produsul sau soluția pe care o preferăm direct pe suprafața sticlei. Cu o cârpă înmuiată în apă sau cu un ziar, îndepărtați produsul cu mișcări orizontale în partea centrală și verticale în partea laterală pentru a evita formarea de halouri sau dungi. Acum este timpul să le uscați: mai întâi folosind o cârpă moale și apoi cu un ziar, care va absorbi și ultimele reziduuri de apă.  Pe lângă geamurile interioare, nu trebuie să uităm de cele externe.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel