CNMR întâlnire cu Augustin Lazăr și Viorel Ștefu de la MAI: Context critic

Reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) au participat la o întâlnire cu delegația Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție condusă de Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr și la o întâlnire la Ministerul Afacerilor Interne cu Secretarul de Stat, domnul Viorel Ștefu și Subsecretarul de Stat, domnul Andrei Gheorghe.


"Astăzi 03 februarie 2017, având în vedere larga reprezentativitate a CNMR, reprezentanții Coaliției au luat inițiativă și au transmis solicitări de întâlniri către Președinția României, Guvernul României, Parchetul General, Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției iar aceste 2 întâlniri de astăzi sperăm să fie continuate de alte întâlniri cu restul instituțiilor către care s-a realizat solicitarea.  

În cadrul întâlnirilor de astăzi, subiectele abordate au vizat contextul actual al României, CNMR punând în centrul discuției cu oficialii, nevoia de echilibru și soluționare a conflictelor instituționale și sociale apărute. CNMR apreciază și o consideră o măsură de transparentizare și reformă substanțială, deschiderea de către Procurorul General, pentru analizarea cu reprezentanții întregii societăți, a activității desfășurate de către procurori dar și a situațiilor excepționale și identificarea de soluții, împreună cu societatea. O astfel de situație specială este reprezentată de actualele evenimente ce se desfășoară în România. Conducerea Ministerului Public și CNMR au decis consultări periodice pentru menținerea unui stat de drept funcțional și care să respecte atât atribuțiile instituțiilor de cercetare penală, cât și drepturile celor cercetați.

Angajații jandarmeriei, apreciați

De asemenea, CNMR apreciază pozitiv comportamentul și efectuarea atribuțiilor de serviciu de către angajații Jandarmeriei, cu privire la demonstrațiile ce au avut loc și au loc în aceste zile.

CNMR reiterează că nu se amestecă în războiul politic din această perioadă dar face apel la rațiune, moderație, îndeamnă toate instituțiile statului să-și facă datoria, să se așeze la masa dialogului cu privire la evoluțiile recente din țară, să aibă în vedere că dreptul statului cu dreptul cetățeanului trebuie să creeze un echilibru care să conducă la dezvoltare economică și pace socială. România are nevoie de liniște și încredere în instituțiile statului, nu de acțiuni care să dezbine și să împartă românii în 2 tabere. Considerăm că este datoria noastră să reacționăm și să fim factorul de mediere și stabilitate în astfel de situații, iar cei ce vor refuza dialogul se vor poziționa în afara jocului democratic.

CNMR consideră extrem de important dialogul instituțiilor cu societatea civilă, cu precădere în această perioadă, apreciază deschiderea spre dialog a celor 2 instituții, menține o comunicare permanentă cu mediul diplomatic, partenerii internaționali ai României prin care asigurăm o abordare obiectivă, ținând cont de varietatea și complexitatea organizațiilor membre, față de orice problemă care ține de securitatea națională a României," se arată într-un comunicat de presă al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel