CNA nu vrea eliminarea taxei tv: Îngroapă TVR

Consiliul Naţional al Audiovizualului  a decis în ședința de marţi să nu avizeze proiectul legislativ care prevede eliminarea taxei TV.

CNA a analizat o propunere legislativă de modificare a Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv. Această propunere legislativă a fost iniţiată de un grup de 14 deputaţi şi senatori ai PSD.

Gabriel Tufeanu, membru CNA,  a spus că ar fi necesară organizarea unei întâlniri între membrii CNA, reprezentanţii TVR şi parlamentarii din Comisiile de Cultură. "Şi să încercăm să salvăm TVR, nu să-l omorâm", a spus Gabriel Tufeanu. El a mai afirmat că, potrivit legislaţiai în vigoare, Televiziunea Română este administrată de 13 membri în Consiliul de Administraţie, "care garantează în acest fel independenţa TVR". "Din cei 13, unul sigur ţipă dacă este o problemă, pe când la o televiziune privată probabilitatea să ţipe cineva e mai mică. Cine e independent până la urmă?", a spus Gabriel Tufeanu.

El a precizat că, dacă iniţiativa legislativă privind eliminarea taxei TV va fi adoptată de Parlament, Televiziunea Română va fi foarte afectată. "Îngroapă TVR, dacă fac asta", a mai spus Tufeanu.

[citeste si]

La rândul său, membrul CNA Valentin Jucan a spus că Televiziunea Română are un rol special şi atribuţii speciale faţă de societate, de aceea societatea trebuie să contribuie la finanţarea TVR.

În urma discuţiilor, CNA a decis să avizeze negativ această iniţiativă legislativă. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu). Avizul CNA este unul consultativ.

Televiziunea publică încasează o taxă TV în cuantum de 4 lei/ familie/ lunar, adică sub un euro pe lună (10,5 euro/an).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel