CNA interzice difuzarea unor spoturi "Zoot.ro" și "Telekom"

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au votat, marți, împotriva intrării în legalitate a unor spoturi "Zoot.ro" și "Telekom", pentru că "stimulează comportamente dăunătoare". Ca urmare, spoturile respective sunt interzise de la difuzare.

Membrii CNA au considerat că sporturile nu respectă articolul 29, punctul f din Legea audiovizualului, și anume: "Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiții: f) să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației".

Valentin Jucan, membru al CNA, a spus că, în cazul reclamei la Telekom, trebuie luată în considerare siguranța copiilor. "Au existat cazuri în care un copil a murit din cauză că deasupra produsului era o mică surpriză. (...) Logica RAC (Romanian Advertising Council) sau logica noastră nu cred că are legătură cu logica copilului. În foarte multe reclame la produse alimentare este folosit minorul", a spus el, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel