CNA a interizs o reclamă TV. Ce produs promova

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să interzică o reclamă care era dfuzată la tv.

În cadrul spotului s-a precizat că produsul ciuperca tibetană în combinaţie cu turmericul indian reprezintă unul dintre cele mai cunoscute remedii tonifiante ale medicinei alternative. Cătălin Luca, despre care se ştie că este medic, fără ca în reclama difuzată de Naţional TV să se menţioneze acest lucru, precizează că produsul ciuperca tibetană poate fi administrat pentru mai multe probleme de sănătate. CNA a primit mai multe reclamaţii privind reclama la acest produs, care este prezentat drept "un medicament de uz uman".

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, un raport de monitorizare care a cuprins mai multe spoturi publicitare difuzate la televiziuni şi posturi de radio începând cu luna martie.

Din cele două calupuri analizate, doar o reclamă la produsul ciuperca tibetană şi turmericul indian prezentată în emisiunea de teleshopping difuzată de Naţional TV pe 3 iunie a primit o decizie de intrare în legalitate, în baza articolelor 93, 126 (2) şi 128 (d) din Codul de Reglementare a Conţinutului Audiovizual, la propunerea membrului CNA Radu Herjeu. Astfel, reclama nu mai poate fi difuzată în această formă care încalcă legislaţia audiovizualului.

Emisiunea de teleshopping în care a fost prezentat produsul menţionat a fost difuzată de postul de televiziune Naţional TV pe 3 iunie, de la ora 13.15, având o durată neîntreruptă de 15 minute.

Iată comunicatul CNA: 

”Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a hotărât să emită o decizie privind intrarea în legalitate în privința emisiunii de teleshopping pentru promovarea produsului "Ciuperca tibetană și turmericul indian" , deoarece la difuzarea acesteia nu s-a ținut cont de prevederile art. 93, art. 126 alin. (2) și art. 128 lit. d) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

În aceeași ședință, după discutarea solicitărilor de modificare a licenței audiovizuale, constatând abateri de la prevederile legale, membrii Consiliului au decis să sancționeze cu somație publică societatea Radio Campus S.R.L. Slobozia pentru că nu a respectat dispozițiile art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, și nici pe cele ale art. 17 alin. (2) din Decizia CNA nr. 277/2013”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel