Cluj Arena, în faliment. Judecătorii, decizie fără precedent

Tribunalul Comercial Cluj a decis falimentul Cluj Arena SA, societatea care a administrat stadionul cu acelaşi nume.

Este vorba despre o datorie de peste 3 milioane de euro, bani ce ar fi trebuit să meargă spre bugetul de stat.

Cluj Arena SA, societatea care a administrat până anul trecut stadionul de 40 de milioane de euro a strâns o datorie către bugetul de stat în valoare de 15 milioane de lei. Adică peste 3 milioane de euro. Acum, Tribunalul Comercial din Cluj a decis ca societatea să intre în faliment. Lichidatorul judiciar a primit şi sarcina de a găsi vinovaţii, aşa cum se arată în decizia judecătorilor, care a fost publicată de stiridecluj.ro, informează Prosport.

"Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014.

Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014.

Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Dispune dizolvarea debitoarei SC C. A. SA. Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu", se arată în soluţia pe scurt a instanței, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel