EXCLUSIV  Clasificarea spitalelor. Laszlo Attila: Cine nu şi-a făcut temele

Procedura de clasificare a unităţilor medicale este încă o problemă nerezolvată a sistemului de sănătate.

Invitat la DC News, senatorul UDMR Laszlo Attila, preşedinte al Comisiei de sănătate din Senat, a declarat că procedura de clasificare a unităţilor medicale este încă o problemă nerezolvată a sistemului de sănătate.

"Cineva nu şi-a făcut temele atunci când ne-a fost prezentată situaţia şi consider că s-ar fi impus să luăm în considerare şi alte elemente. Aş începe cu un element pe care îl tot amânăm de ani de zile şi anume clasificarea instituţiilor medicale.

Nu merge să uniformizăm la nivel naţional situaţia, indiferent că eşti într-o localitate mică sau într-un centru universitar pentru că viaţa ne-a demonstrat şi ne demonstrează că în acest domeniu există şi competenţe şi nivele de dotări, şi alte elemente care trebuie luate în considerare", consideră senatorul Laszlo Attila. 

Potrivit interlocutorului nostru, "la ora actuală ne aflăm în situaţia ciudată ca, datorită acestei uniformizări la nivel salarial, cu toate că au crescut salariile, dacă facem câţiva paşi în afara Bucureştiului constatăm că după ora două nu mai avem asistenţă medicală".

În ultimii 27 de ani mai mult am cârpit

"Pur şi simplu în ultimii 27 de ani - şi îmi cer scuze că folosesc acest termen - mai mult am cârpit. Sunt câteva aspecte pe care nu ne-am pus în practică pentru că, de obicei, măsurile care au fost adoptate, cu diferenţierea salarizării între mediul urban şi rural, diferenţierea pe diferite specialităţi nu au fost consecvente şi am ajuns în situaţia în care toată lumea este, de douăzeci şi ceva de ani, într-o stare de incertitudine aproape permanentă. Eu m-aş bucura dacă am începe măcar discuţiile ca toată lumea să-şi rezolve cazurile conform competenţei şi pregătirii." 

Iată declaraţia lui Laszlo Attila: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel