Cîțu a reacționat în cazul Huawei și ministrul Câciu

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat cu privire la cazul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, acuzat că ar fi făcut lobby pentru Huawei, companie aflată, din cauza acuzațiilor de spionaj, pe lista neagră a SUA și a partenerilor strategici. 

"Domnul Câciu, ministrul de Finanțe, are în declarația de avere faptul că a încasat bani pentru a promova anumite interese. De două luni este această informație publică. Dumneavoastră, ca președinte al PNL și fost premier, i-ați cerut poate explicații de la cine a încasat banii, ce a promovat cu acei bani și cu ce scop?", a fost întrebarea primită de Florin Cîțu, joi, 27 ianuarie, de la un jurnalist. 

Președintele PNL, Florin Cîțu, a răspuns că "nu știu exact la ce vă referiți, nu am văzut declarația de avere." "Ce interese? Nu știu la ce vă referiți.", a adăugat el. 

Jurnalistul i-a explicat lui Florin Cîțu că "se referă la promovarea intereselor firmei Huawei în România sau intereselor firmelor chinezești pentru 5G". 

"Nu am avut această informație. Eu, cât am fost premier, am luat o decizie care cred că a fost unică în Uniunea Europeană: De a nu permite companiilor din spațiul extra-comunitar să participe la licitații pe fonduri europene.", a declarat apoi Florin Cîțu.

"Aici, vă dați seama că eu, personal, aș fi fost reticent. Aș fi văzut lucrurile altfel. Dar este o decizie a instituțiilor statului dacă să analizeze, să vadă dacă este un risc sau ceva... Din moment ce este acolo, presupun că este OK.", a conchis Cîțu. 

VEZI ȘI: De ce e îngrijorat Florin Cîțu: Nu o spun eu, o spune Banca Centrală

"Nu am pomenit niciodată FMI sau recesiune", a declarat Florin Cîțu (PNL), explicând că acesta este "un semnal îngrijorător". Liderul liberalilor a făcut și câteva precizări privind rata inflației și dobânzile. 

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că "nu am pomenit niciodată FMI sau recesiune." "Orice economist, orice om care lucrează în piața financiară, știe că atunci când un ministru menționează FMI sau recesiune, asta înseamnă că deja s-a discutat în ministerul respectiv, s-a discutat cu instituțiile internaționale... De aceea nu am spus nimic niciodată. Este un semnal îngrijorător din partea unui ministru să menționeze astfel de lucruri în spațiul public.", a mai spus el. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel