Jurnalistul care a demis un general SUA: trebuie să dispar din peisaj. La câteva ore, a murit într-un accident suspect

Michael-Hastings
Michael-Hastings

Jurnalistul american Michael Hastings le-a trimis colegilor săi un email cu doar câteva ore înainte să moară, într-un accident suspect de mașină. Celebru pentru materialul de presă care a dus la demiterea gen. Stanley McChrystal,  Hastings îi avertiza că autoritățile federale au început să-i intervieveze prietenii și că pentru o perioada este nevoit să ”dispară din peisaj”.

Mail-ul a fost trimis luni, 17 iunie, la ora 1 p.m (ora locală - n.r), potrivit Huffington Post. În dimineața următoare, la 4.20 A.M, Hasting a murit, după ce Mercedesul său care mergea cu viteză mare a intrat într-un copac și a luat foc.

Jurnalistul de doar 33 de ani a trimis mail-ul staff-ului Buzz Feed, unde a fost angajat, dar i-a trimis o copie și prietenului său sgt. Joseph Biggs. Hastings l-a întâlnit pe Biggs în 2008, când acesta din urmă era atașat la o unitate din Afghanistan. Biggs a trimis acum mail-ul către KTLA (vehicul media din Los Angeles. Puteți da click pe link pentru a verifica forma originală a email- ului - n.r), care l-a făcut public.

În continuare, mail-ul trimis de ziarist cu doar câteva ore înaintea decesului său:

”Subiect: Investigație FBI, re: NSA

Hei (numele destinatarilor) - agenții federali îmi chestionează ”cei mai apropiați prieteni și asociați”. Dacă autoritățile vor ajunge la ”BuzzFeed GQ” sau HQ, poate ar fi înțelept să cereți imediat consiliere legală înainte de orice conversație legată de practicile jurnalistice de aflare a informațiilor sau alte chestiuni legate de jurnalism.

Totodată: Urmăresc un subiect important și trebuie să dispar din peisaj o perioadă.

Toate cele bune, și sper să ne vedem curând.

Michael ”

O serie de tweeturi misterioase despre Wikileaks au dat naștere, la scurt timp după deces, zvonurilor că FBI îl investighează pe Hasting. În mod neobișnuit, FBI a ținut o conferință pentru a nega faptul că jurnalistul s-ar afla în vizorul Biroului. Departamentul de poliție din Los Angeles a precizat de asemenea că nu există dovezi care să sugereze o eventuală moarte în condiții suspecte.

Nu se știe la ce ”subiect important” se referea Michael Hastings în email-ul său, dar ar putea fi vorba despre fostul șef al CIA și lider ar trupelor din Iraq, David Petraeus.

Potrivit L.A Times, Hastings lucra la un articol despre un proces intentat de Jill Kelley, persoană importantă din Florida cu rol cheie în scandalul legat de infidelitatea generalului Petraeus. Conform unui apropiat a lui Kelley, scrie ziarul american, Hastings plănuia să se întâlnească săptămâna viitoare cu un reprezentant al lui Jill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel