CIP. Implanturile inteligente la om. Tot ce trebuie să știi

Bogdan Cotigă / 16 iul 2018 / 10:50 Salveaza PDF Comentarii
Implant
Descriere foto: Implant

Oamenii sunt dispuși să facă orice pentru a-și simplifica viața, înclusiv să își introducă în corp dispozitive care să înlocuiască diferite obiecte, pe care sunt obligați să le care după ei, zilnic.

Tehnologia a ajuns să fie atât de apreciată, încât unii oameni preferă să o integreze la propriu în corpul lor. Astfel a apărut o tendință de upgradre corporală (biohack) prin introducerea unor dispozitive inteligente sub piele. Majoritatea persoanelor aleg să aibă aceste implanturi plasate pe spatele palmei, direct între degetul mare și degetul arătător sau de-a lungul încheieturii mâinii. Această tehnologie este una dintre cele mai funcționale modificări de tip biohack.

Odată inserate, aceste "cipuri" pot fi folosite pentru o serie de scopuri de identificare. Ele pot înlocui cheile de la apartament și parolele noastre, permițându-ne să pornim mașina și să ne conectăm la computere și dispozitive inteligente. În prezent, peste 10.000 de persoane au un astfel de implant inteligent care stochează tot felul de informații despre viața lor. Bateria dispozitivului are o durată de viață de 120 de ani. 

Ochiul - cameră de filmat

Proiectul Eyeborg este creația regizorului Rob Spence. Spence, care are un ochi lipsă, a vrut să aibă capacitatea de a oferi o experiență inedită de filmare. El a realizat acest ochi-cameră prin colaborarea cu un ocularist, care a proiectat camera protetică și carcasa electronică. Apoi, o echipă de ingineri de la o companie specializată în proiectarea wireless a creat o cameră miniatura și un transmițător.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24