Ciorba de raci, preferata lui Ciucă. Rețeta bunicii Gherghina, explicată pas cu pas - Video

Foto: Captură video TikTok bunica Gherghina
Foto: Captură video TikTok bunica Gherghina

Vezi în articol rețeta bunicii Gherghina pentru ciorba de raci.

Premierul Nicolae Ciucă a mărturisit la DC NEWS că una dintre ciorbele sale preferate este cea de raci. Nu, nu ne referim la crustacee, ci la acei ardei care sunt la jumătatea dimensiunii ardeiului roșu și care se usucă pe o sfoară toamna, la streașina casei, fiind folosiți în Oltenia pentru perioada de post.

VEZI ȘI: Ciorba lui Ciucă de care punem pariu ca n-ați auzit. „Eu o fac. Am dus cuiva pentru că nu înțelegea ce mâncam”

Rețeta de ciorbă de raci a bunicii Gherghina

Există mai multe rețete pentru această ciorbă, dar una dintre cele mai populare este cea a bunicii Gherghina, o femeie care are aproape 700.000 de urmăritori pe TikTok. Aceasta a explicat anterior, într-un videoclip postat pe rețeaua socială, cum se face ciorba de raci.

"Pentru început, puneți un litru jumătate de apă la fiert. Vă trebuie o ceapă mare să o tocați, un morcov mai mare, tot tocat, și un ardei. Aceste legume le punem la cratiță, în apa pe care am pus-o la fiert. Punem cratița înapoi pe foc și lăsăm legumele să se fiarbă bine. În timp ce fierbem legumele, curățăm ardeii, îi golim de semințe să fie curați, să punem coca în ei aici. Când s-au fiert legumele, punem 250 de ml de zeamă de varză și o cană de roșii decojite. După ce am pus zeama de varză și roșiile, mai punem iar două cănuțe de 250 de ml de apă. Apoi, într-o tigaie, punem 3 linguri de ulei în care călim 2 cepe tăiate mărunt.

După ce se înmoaie ceapa punem o cană de 250 de grame de făină. Ceapa călită cu făină este pentru umplut racii. Luăm un pic de zeama de la legume și punem peste coca asta. Cu această cocă din tigaie umplem ardeii. Apoi, punem racii în ciorbă. După ce am pus racii la fiert, punem și două linguri de ulei. Sare puneți după gust. Trebuie să gustați dacă vă place, de acră, de sărat. Când ciorbica s-a terminat, punem pătrunjelul", a explicat bunica Gherghina.

@bunica.gherghina Ciorbă de raci! #5pasidebine #grandma❤️???? #romania???????? #Teleorman #văpupămamaia???? ♬ sunet original - Bunica Gherghina????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel